Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
śledzie w sosie curry*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 253389" data-attributes="member: 231"><p>takie znalazlam w kulinarnym atlasie swiata <a href="http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,35317182,P_KOBIETA_PRZEPISY.html" target="_blank">http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,...A_PRZEPISY.html</a> - i je wklejam, żeby nie szukac ciągle</p><p></p><p></p><p>Składniki:</p><p>- 40 dag wymoczonych filetów ze śledzi norweskich</p><p>- 2 kwaśne jabłka (np. antonówka / szara reneta / landsberska)</p><p>- 1 cytryna</p><p>- 5 dag masła</p><p>- koperek</p><p>Sos curry:</p><p>- 1 banan</p><p>- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany</p><p>- 2 łyżki oliwy</p><p>- sok z 1 cytryny lub limetki</p><p>- 1 łyżka pasty curry</p><p>- sól</p><p>- pieprz</p><p>- chili</p><p>- cynamon </p><p></p><p>Sposób przyrządzania:</p><p></p><p>Filety śledziowe pokrój na mniejsze kawałki. Jabłka cienko obierz ze skórki, pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Przypraw do smaku cynamonem i podsmaż, a właściwie podduś na rozgrzanym maśle. Teraz zmiksuj wszystkie składniki sosu curry, a gdy powstanie jednolita emulsja, przypraw do smaku. Filety śledziowe układaj na jabłkach, polej sosem curry.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 253389, member: 231"] takie znalazlam w kulinarnym atlasie swiata [URL="http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,35317182,P_KOBIETA_PRZEPISY.html"]http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,...A_PRZEPISY.html[/URL] - i je wklejam, żeby nie szukac ciągle Składniki: - 40 dag wymoczonych filetów ze śledzi norweskich - 2 kwaśne jabłka (np. antonówka / szara reneta / landsberska) - 1 cytryna - 5 dag masła - koperek Sos curry: - 1 banan - 1/2 szklanki kwaśnej śmietany - 2 łyżki oliwy - sok z 1 cytryny lub limetki - 1 łyżka pasty curry - sól - pieprz - chili - cynamon Sposób przyrządzania: Filety śledziowe pokrój na mniejsze kawałki. Jabłka cienko obierz ze skórki, pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Przypraw do smaku cynamonem i podsmaż, a właściwie podduś na rozgrzanym maśle. Teraz zmiksuj wszystkie składniki sosu curry, a gdy powstanie jednolita emulsja, przypraw do smaku. Filety śledziowe układaj na jabłkach, polej sosem curry. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
śledzie w sosie curry*
Top
Bottom