Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Śledzie w sosie śmietanowo-majonezowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 29452" data-attributes="member: 49"><p><strong>Śledzie w sosie śmietanowo-majonezowym</strong> </p><p></p><p>6 płatów śledziowych a la matjas, </p><p>3 nieduże ogórki kiszone, </p><p>2 średnie cebule, </p><p>1 twarde jabłko, </p><p>10 dag zielonego groszku konserwowego, </p><p>100 ml gęstej kwaśnej śmietany, </p><p>50 ml majonezu. </p><p></p><p>Śledzie wymoczyć przez 2 godz w zimnej wodzie. Osączyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Pokroić na 3-4 cm kawałki. Ogórki i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę. Powyższe składniki połączyć, dodać osączony z zalewy groszek i majonez wymieszany ze śmietaną. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na min 2 godz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 29452, member: 49"] [B]Śledzie w sosie śmietanowo-majonezowym[/B] 6 płatów śledziowych a la matjas, 3 nieduże ogórki kiszone, 2 średnie cebule, 1 twarde jabłko, 10 dag zielonego groszku konserwowego, 100 ml gęstej kwaśnej śmietany, 50 ml majonezu. Śledzie wymoczyć przez 2 godz w zimnej wodzie. Osączyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Pokroić na 3-4 cm kawałki. Ogórki i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę. Powyższe składniki połączyć, dodać osączony z zalewy groszek i majonez wymieszany ze śmietaną. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na min 2 godz. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Śledzie w sosie śmietanowo-majonezowym*
Top
Bottom