Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie w warzywkach z grzybami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Layla" data-source="post: 206064" data-attributes="member: 483"><p>Śledzie matiasy ok 10-12 szt.</p><p>grzyby suszone -ilosć według uznania</p><p></p><p>Warzywka:</p><p>1. seler korzeń,</p><p>2. pietruszka korzeń,</p><p>3. 2 marchewki,</p><p>4. 3 średnie cebule,</p><p>5. 1 por.</p><p></p><p>Warzywka 1,2,3 trzemy na grubych okach tarki, 4 i 5 kroimy na krążki. Całość podsmażamy w kolejności 4 i 5 potem reszta, potem dolewamy troszkę wody i dusimy. W trakcie dodajemy przyprawy: listek laurowy, ziele angielski, ziarenka pieprzu, a następnie 1/2 słoiczka lub cały musztardy &quot;Krem miodowy z gorczycą&quot; (ja daję cały) lub innej. Mieszamy i dusimy troszkę, doprawiamy ewentualnie solą i curry jeśli jest potrzeba. Dodajemy wcześniej wymoczone i pokrojone w paseczki grzyby suszone - ilość według uznania. Mieszamy.Pozostawiamy do przestygnięcia.</p><p></p><p>W trakcie duszenia lub wcześniej przygotowujemy sobie śledziki (matiasy): moczymy w mleku, wtedy są takie mięciutkie i nie są tak słone. Wodę odcedzamy i kroimy je w dzwonka. Dodajemy do przestudzonych warzywek. Całość mieszamy, wkładamy do słoików i do lodówki przynajmniej na 2-3 godzinki, ale najlepiej na noc. Najlepsze nastepnego dnia! Polecam !!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Layla, post: 206064, member: 483"] Śledzie matiasy ok 10-12 szt. grzyby suszone -ilosć według uznania Warzywka: 1. seler korzeń, 2. pietruszka korzeń, 3. 2 marchewki, 4. 3 średnie cebule, 5. 1 por. Warzywka 1,2,3 trzemy na grubych okach tarki, 4 i 5 kroimy na krążki. Całość podsmażamy w kolejności 4 i 5 potem reszta, potem dolewamy troszkę wody i dusimy. W trakcie dodajemy przyprawy: listek laurowy, ziele angielski, ziarenka pieprzu, a następnie 1/2 słoiczka lub cały musztardy "Krem miodowy z gorczycą" (ja daję cały) lub innej. Mieszamy i dusimy troszkę, doprawiamy ewentualnie solą i curry jeśli jest potrzeba. Dodajemy wcześniej wymoczone i pokrojone w paseczki grzyby suszone - ilość według uznania. Mieszamy.Pozostawiamy do przestygnięcia. W trakcie duszenia lub wcześniej przygotowujemy sobie śledziki (matiasy): moczymy w mleku, wtedy są takie mięciutkie i nie są tak słone. Wodę odcedzamy i kroimy je w dzwonka. Dodajemy do przestudzonych warzywek. Całość mieszamy, wkładamy do słoików i do lodówki przynajmniej na 2-3 godzinki, ale najlepiej na noc. Najlepsze nastepnego dnia! Polecam !!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie w warzywkach z grzybami*
Top
Bottom