- Lis 28, 2005
- 33,921
- 6,343
- 113
Śledzie w żurawinowym sosie
Przepis z "Twojego Stylu" sprzed lat.
70 dag matiasów
30 dag jabłek
100 ml białego wina
30 dag konfitury z żurawin
10 dag utartego chrzanu
10 dag miodu
Jabłka pokroić w cząski i na godzinę zalać winem.
Przygotować sos: chrzan, żurawiny i miód wymieszać i przetrzeć przez sito.
Filety zwinąć w ruloniki, ułożyć na jabłkach, polać sosem.
Moje uwagi:
Robiłam kilkakrotnie, ale nieco inaczej - filety skrapiałam cytryną i kroiłam w niewielkie paski. Na nie dawałam pokrojone w julienne, zalane winem jabłka i sos żurawinowy.
Pychota.
Przepis z "Twojego Stylu" sprzed lat.
70 dag matiasów
30 dag jabłek
100 ml białego wina
30 dag konfitury z żurawin
10 dag utartego chrzanu
10 dag miodu
Jabłka pokroić w cząski i na godzinę zalać winem.
Przygotować sos: chrzan, żurawiny i miód wymieszać i przetrzeć przez sito.
Filety zwinąć w ruloniki, ułożyć na jabłkach, polać sosem.
Moje uwagi:
Robiłam kilkakrotnie, ale nieco inaczej - filety skrapiałam cytryną i kroiłam w niewielkie paski. Na nie dawałam pokrojone w julienne, zalane winem jabłka i sos żurawinowy.
Pychota.

Ostatnią edycję dokonał moderator: