Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie Wojtka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jobi" data-source="post: 197313" data-attributes="member: 708"><p>Śledzie solone trochę inaczej</p><p>Składniki:</p><p>1 kg solonych śledzi (najlepiej korzennych)</p><p>2 cebule</p><p>1/2 szklanki oleju</p><p>3 łyżki dobrego,pikantnego keczupu</p><p>3 łyżki miodu</p><p>3 łyżki octu winnego (ja daję prawie 4 łyżki)</p><p>pieprz,papryka słodka i ostra</p><p>Wykonanie:</p><p>Śledzie namoczyć,odfiletować i pokroić w poprzek w paski ok.2cm. Cebule pokroić drobno,zeszklić na oleju.Dodać resztę składników sosu,dokładnie przesmażyć. Po przestudzeniu dodać śledzie,wymieszać,odstawić na dwa-trzy dni. Uwagi: jeśli nie mamy śledzi korzennych,do sosu lepiej dodać zmielony liść laurowy,imbir lub gałkę muszkatołową,więcej pieprzu,jałowiec i ziele angielskie. Smacznego Jola</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jobi, post: 197313, member: 708"] Śledzie solone trochę inaczej Składniki: 1 kg solonych śledzi (najlepiej korzennych) 2 cebule 1/2 szklanki oleju 3 łyżki dobrego,pikantnego keczupu 3 łyżki miodu 3 łyżki octu winnego (ja daję prawie 4 łyżki) pieprz,papryka słodka i ostra Wykonanie: Śledzie namoczyć,odfiletować i pokroić w poprzek w paski ok.2cm. Cebule pokroić drobno,zeszklić na oleju.Dodać resztę składników sosu,dokładnie przesmażyć. Po przestudzeniu dodać śledzie,wymieszać,odstawić na dwa-trzy dni. Uwagi: jeśli nie mamy śledzi korzennych,do sosu lepiej dodać zmielony liść laurowy,imbir lub gałkę muszkatołową,więcej pieprzu,jałowiec i ziele angielskie. Smacznego Jola [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie Wojtka*
Top
Bottom