Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Sledzie wykoncypowane*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 218509" data-attributes="member: 59"><p>czyli z tym co lubie najbardziej. </p><p></p><p>Uwielbiam sledzie w musztardzie. Niestety to co jest tu dostepne w Ikei - firmy Abba nijak sie ma do kubelkow kupowanych w Polsce. Te sa inne, ale wcale niezle. </p><p>Zaczelo sie tak. Co do ryby? Wiadomo - z ziol - tymianek i biale wino. Jak biale wino (i zoltawa musztarda) to jeszcze estragon ( jak w sosie bernaise). </p><p>Na sloik 1/2 litra. </p><p></p><p>4 filety z solanki (filet = pol tulowia sledzia)</p><p>cebula</p><p>1/2 lyzeczki pieprzu bialego i czarnego (mielony lub okruchy swiezo zmiazdzonych ziaren)</p><p>1/2 lyzeczki ziaren gorczycy</p><p>1/2 lyzeczki ziela angielskiego</p><p>2 liscie laurowe</p><p>2 lyzeczki tymianku</p><p>1 - 2 estragonu (smak specyficzny, wiec jak ktos lubi jak ja radze wiecej)</p><p>2 lyzki bialego wina</p><p>4 lyzki oleju</p><p>3 lyzki musztardy dijon (mam bardzo ostra - w razie czego troche zwiekszyc)</p><p>1 lyzeczka cukru/miodu</p><p></p><p>Wymieszac musztarde z cukrem, olejem i winem. Dodac ziola i przyprawy, a na koncu cebule w poltalarkach. Ukladac sledzia w sloiku na przemian z mieszanka. Ostatnia warstwa z mieszanki. Na wierzch dolac odrobine oleju. </p><p>Zostawic do przegryzienia na 2 dni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 218509, member: 59"] czyli z tym co lubie najbardziej. Uwielbiam sledzie w musztardzie. Niestety to co jest tu dostepne w Ikei - firmy Abba nijak sie ma do kubelkow kupowanych w Polsce. Te sa inne, ale wcale niezle. Zaczelo sie tak. Co do ryby? Wiadomo - z ziol - tymianek i biale wino. Jak biale wino (i zoltawa musztarda) to jeszcze estragon ( jak w sosie bernaise). Na sloik 1/2 litra. 4 filety z solanki (filet = pol tulowia sledzia) cebula 1/2 lyzeczki pieprzu bialego i czarnego (mielony lub okruchy swiezo zmiazdzonych ziaren) 1/2 lyzeczki ziaren gorczycy 1/2 lyzeczki ziela angielskiego 2 liscie laurowe 2 lyzeczki tymianku 1 - 2 estragonu (smak specyficzny, wiec jak ktos lubi jak ja radze wiecej) 2 lyzki bialego wina 4 lyzki oleju 3 lyzki musztardy dijon (mam bardzo ostra - w razie czego troche zwiekszyc) 1 lyzeczka cukru/miodu Wymieszac musztarde z cukrem, olejem i winem. Dodac ziola i przyprawy, a na koncu cebule w poltalarkach. Ukladac sledzia w sloiku na przemian z mieszanka. Ostatnia warstwa z mieszanki. Na wierzch dolac odrobine oleju. Zostawic do przegryzienia na 2 dni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Sledzie wykoncypowane*
Top
Bottom