Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie z ananasem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 765239" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Pierwszym wrażeniem może być zdziwienie, śledż z ananasem? Zapewniam jednak, ze to wyjątkowo udane połączenie.</span></p><p>[ATTACH=full]34062[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p>4 płaty śledziowe (solone)</p><p>1 duża cebula</p><p>5 - 6 plastrów ananasa z puszki</p><p>połowa soku z puszki ananasa (ilość soku wg uznania)</p><p>majonez</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Śledzie pokroić w cienkie paseczki, do 2 cm. Cebulę pokroić w bardzo cienkie piórka i obgotować we wrzątku przez 5 minut, następnie osączyć na sitku. Ananasa pokroić w niewielkie kawałki. Wszystko razem wymieszać. Do majonezu dodać sok z ananasa, uważając, żeby nie był za rzadki, ale miał posmak ananasowy. Doprawić solą i pieprzem. Sosem tym zalać mieszankę śledzi z ananasem, uważając, żeby śledzie nie pływały w sosie, a tylko były nim dobrze zwilżone. Najlepiej przygotować dzień wcześniej, żeby smaki się &quot;przegryzły&quot;. Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 765239, member: 10341"] [SIZE=10]Pierwszym wrażeniem może być zdziwienie, śledż z ananasem? Zapewniam jednak, ze to wyjątkowo udane połączenie.[/SIZE] [ATTACH=full]34062[/ATTACH] [B]Składniki[/B] 4 płaty śledziowe (solone) 1 duża cebula 5 - 6 plastrów ananasa z puszki połowa soku z puszki ananasa (ilość soku wg uznania) majonez sól, pieprz Śledzie pokroić w cienkie paseczki, do 2 cm. Cebulę pokroić w bardzo cienkie piórka i obgotować we wrzątku przez 5 minut, następnie osączyć na sitku. Ananasa pokroić w niewielkie kawałki. Wszystko razem wymieszać. Do majonezu dodać sok z ananasa, uważając, żeby nie był za rzadki, ale miał posmak ananasowy. Doprawić solą i pieprzem. Sosem tym zalać mieszankę śledzi z ananasem, uważając, żeby śledzie nie pływały w sosie, a tylko były nim dobrze zwilżone. Najlepiej przygotować dzień wcześniej, żeby smaki się "przegryzły". Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie z ananasem*
Top
Bottom