8 - 10 matiasów,
2 - 3 ogórki kiszone,
2 jabłka,
cebula,
4 łyżki majonezu i tyle samo śmietany,
sól, pieprz do smaku
Śledzie namoczyć, następnie odsączyć i pokroić w dzwonka.
Cebulę obrać i pokroić w talarki, sparzyć wrzątkiem.
Ogórki wraz z obranymi jabłkami zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Wszystko razem wymieszać, dodać majonez i śmietanę. Doprawić do smaku.
2 - 3 ogórki kiszone,
2 jabłka,
cebula,
4 łyżki majonezu i tyle samo śmietany,
sól, pieprz do smaku
Śledzie namoczyć, następnie odsączyć i pokroić w dzwonka.
Cebulę obrać i pokroić w talarki, sparzyć wrzątkiem.
Ogórki wraz z obranymi jabłkami zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Wszystko razem wymieszać, dodać majonez i śmietanę. Doprawić do smaku.

Ostatnią edycję dokonał moderator: