Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie z majerankiem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1206499" data-attributes="member: 692"><p>Śledzie z majerankiem</p><p>250 g płatów śledzi lekko solonych ( tylko umytych, nie moczonych! jabłka wyciągną sól)</p><p>2 jabłka &#8222;szara reneta&#8221; i żadne inne!!!!</p><p>5 ząbków czosnku</p><p>3 łyżki suchego majeranku, przetartego</p><p>3 łyżki octu jabłkowego 5% kwasowości</p><p>4 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, najidealniejszy olej &#8222; rydzowy&#8221; ( no dobrze, zwykły rzepakowy lub słonecznikowy tez ujdzie )</p><p>Śledzie pokroić w kawałki ok. 3 cm. </p><p>Czosnek obrać i pokroić w plasterki.</p><p>Wszystkie składniki wymieszać w misce, na samym końcu dodać kawałki jabłka wielkości kawałków śledzia, ale nie grubsze niż 2 mm. Przełożyć do słoika i wstawić do lodówki na 3 doby.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1206499, member: 692"] Śledzie z majerankiem 250 g płatów śledzi lekko solonych ( tylko umytych, nie moczonych! jabłka wyciągną sól) 2 jabłka „szara reneta” i żadne inne!!!! 5 ząbków czosnku 3 łyżki suchego majeranku, przetartego 3 łyżki octu jabłkowego 5% kwasowości 4 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, najidealniejszy olej „ rydzowy” ( no dobrze, zwykły rzepakowy lub słonecznikowy tez ujdzie ) Śledzie pokroić w kawałki ok. 3 cm. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać w misce, na samym końcu dodać kawałki jabłka wielkości kawałków śledzia, ale nie grubsze niż 2 mm. Przełożyć do słoika i wstawić do lodówki na 3 doby. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie z majerankiem*
Top
Bottom