Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie z nutą imbirową*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marianna" data-source="post: 1061387" data-attributes="member: 5086"><p>Śledzie z nutą imbirową </p><p></p><p>2 tacki śledzi, 3 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 plasterki świeżego imbiru, olej z pestek winogron, łyżka przecieru pomidorowego, cztery łyżki octu jabłkowego, cukier, czarny pieprz. </p><p></p><p>Śledzie myjemy i (jeśli dla kogoś są za słone) moczymy np. przez pół godziny. Ja nie moczę takich śledzi. </p><p></p><p>Cebulę kroimy w piórka, zaparzamy w oleju, dodajemy posiekany czosnek, posiekany imbir i przecier. Studzimy. Potem do mieszaniny warzywno-pomidorowej dodajemy ocet, mieszamy. Można dać odrobinę cukru i trochę świeżo zmielonego czarnego pieprzu. </p><p></p><p>W słoiku układamy warstwami śledzie na przemian z warzywami. Zostawiamy na noc w lodówce, żeby się przegryzło.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marianna, post: 1061387, member: 5086"] Śledzie z nutą imbirową 2 tacki śledzi, 3 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 plasterki świeżego imbiru, olej z pestek winogron, łyżka przecieru pomidorowego, cztery łyżki octu jabłkowego, cukier, czarny pieprz. Śledzie myjemy i (jeśli dla kogoś są za słone) moczymy np. przez pół godziny. Ja nie moczę takich śledzi. Cebulę kroimy w piórka, zaparzamy w oleju, dodajemy posiekany czosnek, posiekany imbir i przecier. Studzimy. Potem do mieszaniny warzywno-pomidorowej dodajemy ocet, mieszamy. Można dać odrobinę cukru i trochę świeżo zmielonego czarnego pieprzu. W słoiku układamy warstwami śledzie na przemian z warzywami. Zostawiamy na noc w lodówce, żeby się przegryzło. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie z nutą imbirową*
Top
Bottom