Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie z żurawinami Lidqi*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 1372992" data-attributes="member: 956"><p>Przepis Lidqi zamieszczony tutaj: <a href="http://www.mniammniam.com/Sledzie_z_zurawinami-11332p.html" target="_blank">http://www.mniammniam.com/Sledzie_z_zurawinami-11332p.html</a></p><p>Wpisuję na prośbę Joanny</p><p></p><p><u><em>składniki</em></u></p><p>1 słoik śledzi w occie</p><p>1 cebula (raczej większa)</p><p>8-10 dag żurawin</p><p>olej</p><p>pieprz</p><p></p><p><u><em>sposób przygotowania</em></u></p><p>Cebulę kroimy w półplasterki i szklimy na oleju i studzimy. Żurawinę parzymy wrzątkiem. Po kilku minutach odcedzamy i też studzimy.</p><p></p><p>Wyciągamy śledzie ze słoika. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Ściągamy skórę. Ocet wylewamy. Kroimy śledzie na mniejsze części.</p><p>Wszystkie składniki mieszamy, posypujemy pieprzem (lepiej niezbyt dużo wg mnie) i wsadzamy z powrotem do słoika. Zalewamy olejem do pełna i zakręcamy. Wkładamy do lodówki na 1 dobę.</p><p></p><p>Moje uwagi:</p><p>Robię śledzie wg tego przepisu już od kilku lat i za każdym razem wszyscy się nimi zachwycają i proszą o przepis. </p><p>Polecam, bo potrzeba mało składników, szybko się robi i wyglądają efektownie. No i tylko ja dodaję raczej sporo pieprzu, bo lubię. A śledzie zazwyczaj daję <a href="http://<a%20href=&quot;http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Przetwory-i-marynaty-rybne/Bismarck-platy-sledziowe-w-zalewie-estragonowej-21242-medium.jpg&quot;%20target=&quot;_blank&quot;>http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Przetwory...1242-medium.jpg</a>" target="_blank">takie</a> lub <a href="http://www.lisner.pl/upload/products/b_d2706d1ec73c5657dede0034497cccc5.jpg" target="_blank">takie</a>.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 1372992, member: 956"] Przepis Lidqi zamieszczony tutaj: [URL="http://www.mniammniam.com/Sledzie_z_zurawinami-11332p.html"]http://www.mniammniam.com/Sledzie_z_zurawinami-11332p.html[/URL] Wpisuję na prośbę Joanny [U][I]składniki[/I][/U] 1 słoik śledzi w occie 1 cebula (raczej większa) 8-10 dag żurawin olej pieprz [U][I]sposób przygotowania[/I][/U] Cebulę kroimy w półplasterki i szklimy na oleju i studzimy. Żurawinę parzymy wrzątkiem. Po kilku minutach odcedzamy i też studzimy. Wyciągamy śledzie ze słoika. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Ściągamy skórę. Ocet wylewamy. Kroimy śledzie na mniejsze części. Wszystkie składniki mieszamy, posypujemy pieprzem (lepiej niezbyt dużo wg mnie) i wsadzamy z powrotem do słoika. Zalewamy olejem do pełna i zakręcamy. Wkładamy do lodówki na 1 dobę. Moje uwagi: Robię śledzie wg tego przepisu już od kilku lat i za każdym razem wszyscy się nimi zachwycają i proszą o przepis. Polecam, bo potrzeba mało składników, szybko się robi i wyglądają efektownie. No i tylko ja dodaję raczej sporo pieprzu, bo lubię. A śledzie zazwyczaj daję [URL="http://<a%20href="http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Przetwory-i-marynaty-rybne/Bismarck-platy-sledziowe-w-zalewie-estragonowej-21242-medium.jpg"%20target="_blank">http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Przetwory...1242-medium.jpg</a>"]takie[/URL] lub [URL="http://www.lisner.pl/upload/products/b_d2706d1ec73c5657dede0034497cccc5.jpg"]takie[/URL]. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie z żurawinami Lidqi*
Top
Bottom