8-10 płatów sledziowych (matiasy)
1 cytryna,
5 cebul,
ziarenka:ziele angielskie i jałowiec,
liscie laurowe,
świeżozmielony pieprz,
cukier,
olej
Śledzie moczymy w mleku 1-2 godziny, są mieciutkie i pyszniutkie, Odcedzamy i kroimy w dzwonka. Cebulę obieramy i kroimy w grubsze plastry.Układamy w słoiku w kolejności:
1.Śledziki
2.cebula na to
3.świeżozmielony pieprz
4.ziarenka,
5.listek laurowy
6.sok z cytryny, parę kropel,
7.cukier itd. ściśle przykładając jedną warstwę do drugiej aż końca słoika.Zalewamy olejem, zakręcamy i wkładamy do lodówki na noc, dzień lub dwa
- im dłuzej tym lepiej. Polecam !!!
1 cytryna,
5 cebul,
ziarenka:ziele angielskie i jałowiec,
liscie laurowe,
świeżozmielony pieprz,
cukier,
olej
Śledzie moczymy w mleku 1-2 godziny, są mieciutkie i pyszniutkie, Odcedzamy i kroimy w dzwonka. Cebulę obieramy i kroimy w grubsze plastry.Układamy w słoiku w kolejności:
1.Śledziki
2.cebula na to
3.świeżozmielony pieprz
4.ziarenka,
5.listek laurowy
6.sok z cytryny, parę kropel,
7.cukier itd. ściśle przykładając jedną warstwę do drugiej aż końca słoika.Zalewamy olejem, zakręcamy i wkładamy do lodówki na noc, dzień lub dwa

Ostatnią edycję dokonał moderator: