Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ślimaczki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewalukas" data-source="post: 393142" data-attributes="member: 2190"><p><strong> Ciasto</strong></p><p>1 szkl wody</p><p>1/2 szkl mleka</p><p>1/2 szkl śmietany</p><p>2 jajka</p><p>30 dag mąki</p><p>łyżka oleju</p><p>1 łyżeczka kurkumy</p><p>szczypta soli</p><p></p><p><strong>Nadzienie</strong></p><p>40 dag mielonego mięsa</p><p>słoiczek oliwek z papryką</p><p>2 topione serki kremowe</p><p>10 dag tartego sera żółtego</p><p>2 cebule</p><p>1/2 szkl mleka</p><p>2 żółtka</p><p>ząbek czosnku</p><p>sól, pieprz</p><p>świeże zioła (tymianek, szałwia...)</p><p></p><p>Wszsytkie składniki na ciasto połączyć, odstawić na 30 min i usmażyć naleśniki.</p><p></p><p>Czosnek i cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na oleju. Wrzucić mięso i dobrze podsmażyć.</p><p></p><p>Osączone oliwki przekroić na pół, dodać mieso razem z 1 serkiem topionym. Przyprawić solą, pieprzem i papryką.</p><p></p><p>Naleśniki zwinąć w rulon razem z nadzieniem. Pokroić każdy na 3-4 plasterki. Żółtka połączyć dokładnie z mlekiem i drugim serkiem topionym, dodać posiekane zioła.</p><p></p><p>Wlać sos do naczynia żaroodpornego. Poukładać na nim ślimaczki i posypać serem żółtym. Zapiekać 15 min w 180 st.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewalukas, post: 393142, member: 2190"] [B] Ciasto[/B] 1 szkl wody 1/2 szkl mleka 1/2 szkl śmietany 2 jajka 30 dag mąki łyżka oleju 1 łyżeczka kurkumy szczypta soli [B]Nadzienie[/B] 40 dag mielonego mięsa słoiczek oliwek z papryką 2 topione serki kremowe 10 dag tartego sera żółtego 2 cebule 1/2 szkl mleka 2 żółtka ząbek czosnku sól, pieprz świeże zioła (tymianek, szałwia...) Wszsytkie składniki na ciasto połączyć, odstawić na 30 min i usmażyć naleśniki. Czosnek i cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na oleju. Wrzucić mięso i dobrze podsmażyć. Osączone oliwki przekroić na pół, dodać mieso razem z 1 serkiem topionym. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Naleśniki zwinąć w rulon razem z nadzieniem. Pokroić każdy na 3-4 plasterki. Żółtka połączyć dokładnie z mlekiem i drugim serkiem topionym, dodać posiekane zioła. Wlać sos do naczynia żaroodpornego. Poukładać na nim ślimaczki i posypać serem żółtym. Zapiekać 15 min w 180 st. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Ślimaczki*
Top
Bottom