Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Słodki chlebek bananowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bajaderka" data-source="post: 135012" data-attributes="member: 30"><p><strong>Slodki chlebek bananowy</strong></p><p></p><p>Pachnace bananami i korzennymi przyprawami ciasto, najlepsze jak dojrzeje kilka godzin po upieczeniu</p><p></p><p>1/2 kostki masla</p><p>3/4 szklanki cukru</p><p>1 duze jajko</p><p>2 duze, bardzo dojrzale banany, roztarte na papke</p><p>1 lyzeczka ekstraktu z wanilii</p><p>2 lyzki maslanki</p><p>1 1/4 szklanki maki</p><p>1 lyzeczka cynamonu</p><p>3/4 lyzeczki galki muszkatalowej</p><p>1/4 lyzeczki zmielonego imbiru</p><p>szczypta zmielonych gozdzikow</p><p>szczypta soli</p><p>3/4 lyzeczki sody oczyszczonej </p><p>3/4 szklanki posiekanych zrumienionych orzechow wloskich (niekoniecznie)</p><p></p><p>Maslo z cukrem ubic mikserem az bedzie puszyste. Banany rogniesc na papke, dodac rozbeltane jajko, wanilie i maslanke. Calosc wlac do roztartej masy maslanej. </p><p>Suche skladniki przesiac, dodac do masy i dobrze wymieszac. Wsypac posiekane orzechy. Mase wlac do wysmarowanej maslem i wysypanej maka foremki keksowej i piec w temperaturze 180 st.C przez 45-50 minut. Sprawdzic patyczkiem, powinien byc suchy. </p><p>Wyjac z piekarnika, lekko przestudzic, wyjac z foremki i wystudzic calkowicie na drucianej siateczce. Zawinac szczelnie w folie i zostawic na kilka godzin, aby ciasto mialo okazje rozwinac swoje walory smakowe.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bajaderka, post: 135012, member: 30"] [B]Slodki chlebek bananowy[/B] Pachnace bananami i korzennymi przyprawami ciasto, najlepsze jak dojrzeje kilka godzin po upieczeniu 1/2 kostki masla 3/4 szklanki cukru 1 duze jajko 2 duze, bardzo dojrzale banany, roztarte na papke 1 lyzeczka ekstraktu z wanilii 2 lyzki maslanki 1 1/4 szklanki maki 1 lyzeczka cynamonu 3/4 lyzeczki galki muszkatalowej 1/4 lyzeczki zmielonego imbiru szczypta zmielonych gozdzikow szczypta soli 3/4 lyzeczki sody oczyszczonej 3/4 szklanki posiekanych zrumienionych orzechow wloskich (niekoniecznie) Maslo z cukrem ubic mikserem az bedzie puszyste. Banany rogniesc na papke, dodac rozbeltane jajko, wanilie i maslanke. Calosc wlac do roztartej masy maslanej. Suche skladniki przesiac, dodac do masy i dobrze wymieszac. Wsypac posiekane orzechy. Mase wlac do wysmarowanej maslem i wysypanej maka foremki keksowej i piec w temperaturze 180 st.C przez 45-50 minut. Sprawdzic patyczkiem, powinien byc suchy. Wyjac z piekarnika, lekko przestudzic, wyjac z foremki i wystudzic calkowicie na drucianej siateczce. Zawinac szczelnie w folie i zostawic na kilka godzin, aby ciasto mialo okazje rozwinac swoje walory smakowe. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Słodki chlebek bananowy
Top
Bottom