Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 1294820" data-attributes="member: 151"><p>Moim zdaniem masa się zwarzyła i niestety nic już z nią raczej nie zrobisz, no chyba, że żelatyna spowodowała grudki, to można spróbować podgrzać wszystko do ich rozpuszczenia i ubijać znów po schłodzeniu. Następnym razem podgrzej mocno śmietanę, rozpuść w niej czekoladę, odstaw masę do schłodzenia w lodówce (najlepiej na całą noc) i wtedy ubijaj. A żelatyna w zasadzie nie jest potrzebna, jeśli jednak chcesz ją dodać z jakiegoś względu, to dodaj ją na sam koniec ale zahartowaną - najpierw do żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wrzątku i przestudzonej dodajesz trochę ubitej masy, mieszasz dokładnie i dopiero wlewasz do reszty masy - w ten sposób należy dodawać żelatynę do każdej masy w jakiej jest potrzebna, wtedy nie robią się grudki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 1294820, member: 151"] Moim zdaniem masa się zwarzyła i niestety nic już z nią raczej nie zrobisz, no chyba, że żelatyna spowodowała grudki, to można spróbować podgrzać wszystko do ich rozpuszczenia i ubijać znów po schłodzeniu. Następnym razem podgrzej mocno śmietanę, rozpuść w niej czekoladę, odstaw masę do schłodzenia w lodówce (najlepiej na całą noc) i wtedy ubijaj. A żelatyna w zasadzie nie jest potrzebna, jeśli jednak chcesz ją dodać z jakiegoś względu, to dodaj ją na sam koniec ale zahartowaną - najpierw do żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wrzątku i przestudzonej dodajesz trochę ubitej masy, mieszasz dokładnie i dopiero wlewasz do reszty masy - w ten sposób należy dodawać żelatynę do każdej masy w jakiej jest potrzebna, wtedy nie robią się grudki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
Top
Bottom