Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Elzunia" data-source="post: 1324738" data-attributes="member: 30485"><p>Elzunia,</p><p>czy ta czekolada nie rozpuszcz sie od kontaktu z bitą śmietana? Czy ten płotek jest zrobiony jako jeden pase, czy go łączyłas? Ile zuzyłaś czekolady na ten płotek (podaj też średnicę tortu).</p><p></p><p>sioniu masa to mascarpone z bita smietana i mleko skondensowane slodzone, czekolada sie trzyma. Plotek jest zrobiony na jednym pasku (zmierz sobie wysokosc gotowego tortu plus 0,5 cm, zmierz obwod tortu (u mnie 24 cm ) ale zmierz dopiero jak juz tort oblozysz masa zeby nie bylo za malo albo za duzo. </p><p>Roztopilam 200g bialej milki i 100g gorzkiej ale mi zostalo. Proponuje rozpuscic 150g bialej czekolady i 100g ciemnej. Acha, jak juz wytniesz ten pasek to zacznij &quot;rysowac wzor&quot; najpierw biala czekolada a pozniej ciemna - prezentuje sie duuuzo ladniej albo tak zeby oba kolory byly widoczne (ale to tylko moja sugestia). Do rysowania wzorkow uzywalam tylek 2 i 3.</p><p>Jezeli Ci jakos pomoglam to sie ciesze, w razie czego pytaj, pozdrawiam</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elzunia, post: 1324738, member: 30485"] Elzunia, czy ta czekolada nie rozpuszcz sie od kontaktu z bitą śmietana? Czy ten płotek jest zrobiony jako jeden pase, czy go łączyłas? Ile zuzyłaś czekolady na ten płotek (podaj też średnicę tortu). sioniu masa to mascarpone z bita smietana i mleko skondensowane slodzone, czekolada sie trzyma. Plotek jest zrobiony na jednym pasku (zmierz sobie wysokosc gotowego tortu plus 0,5 cm, zmierz obwod tortu (u mnie 24 cm ) ale zmierz dopiero jak juz tort oblozysz masa zeby nie bylo za malo albo za duzo. Roztopilam 200g bialej milki i 100g gorzkiej ale mi zostalo. Proponuje rozpuscic 150g bialej czekolady i 100g ciemnej. Acha, jak juz wytniesz ten pasek to zacznij "rysowac wzor" najpierw biala czekolada a pozniej ciemna - prezentuje sie duuuzo ladniej albo tak zeby oba kolory byly widoczne (ale to tylko moja sugestia). Do rysowania wzorkow uzywalam tylek 2 i 3. Jezeli Ci jakos pomoglam to sie ciesze, w razie czego pytaj, pozdrawiam [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
Top
Bottom