Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 1430248" data-attributes="member: 16068"><p>Dekoracja zrobiona jest z bitej smietany 38% z dodatkiem cukru i barwnikow w plynie. </p><p></p><p>Nie wiem czy w Polsce mozna dostac taka smietane, tutaj, w Irlandii to podstawowa smietana dostepna w kazdym sklepie. Ma plynna kosystencje, latwo sie ubija, jest bardzo smaczna ( a ja osobiscie nie lubie bitej smietany - ale ta jest przepyszna) i nie trzeba dodawac zadnych usztywniaczy, nic sie z nia nie dzieje, raz ubita trzyma forme. Kiedys eksperymentalnie ubilam ja i trzymalam tydzien w lodowce i po tym czasie wygladala tak samo.</p><p></p><p>Dodaje jeszcze schemat jak zrobilam samochod dla <strong>Mylki</strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]82404[/ATTACH]</p><p></p><p>Po kolei:</p><p>Biszkopt prostokatny o wymiarach 32 na 23 cm i okragly o srednicy 21cm</p><p>Prostokatny przekroic na 3 blaty </p><p>Zaokraglic boki, delikatnie zaznaczyc wciecie na styl klepsydry</p><p>Mniej wiecej w polowie przymierzyc okragly biszkopt i wyciac z niego kabine samochodu (kolorowe linie pokazuja na rzucie, ktora linia jest ktora)</p><p>Kabine przekroic na dwie warstwy, zeby bylo milo i kremowo w srodku</p><p>Pod katem podciac tyl samochodu</p><p>Z resztek wyciac spoiler na tyl i ustabilizowac go wykalaczkami</p><p>Z resztek wyciac 2 nadkola na przod i polozyc je na wierzch trzeciej warstwy.</p><p>Z resztek wyciac 2 malutkie skrawki na tylne nadkola i wcisnac je pomiedzy druga a trzecia warstwe bazy</p><p></p><p>Zlozylam wedlug najnizszego schematu</p><p>Wyrownalam i wygladzilam wszystko kremem potem dekorowalam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 1430248, member: 16068"] Dekoracja zrobiona jest z bitej smietany 38% z dodatkiem cukru i barwnikow w plynie. Nie wiem czy w Polsce mozna dostac taka smietane, tutaj, w Irlandii to podstawowa smietana dostepna w kazdym sklepie. Ma plynna kosystencje, latwo sie ubija, jest bardzo smaczna ( a ja osobiscie nie lubie bitej smietany - ale ta jest przepyszna) i nie trzeba dodawac zadnych usztywniaczy, nic sie z nia nie dzieje, raz ubita trzyma forme. Kiedys eksperymentalnie ubilam ja i trzymalam tydzien w lodowce i po tym czasie wygladala tak samo. Dodaje jeszcze schemat jak zrobilam samochod dla [B]Mylki[/B] [ATTACH=full]82404[/ATTACH] Po kolei: Biszkopt prostokatny o wymiarach 32 na 23 cm i okragly o srednicy 21cm Prostokatny przekroic na 3 blaty Zaokraglic boki, delikatnie zaznaczyc wciecie na styl klepsydry Mniej wiecej w polowie przymierzyc okragly biszkopt i wyciac z niego kabine samochodu (kolorowe linie pokazuja na rzucie, ktora linia jest ktora) Kabine przekroic na dwie warstwy, zeby bylo milo i kremowo w srodku Pod katem podciac tyl samochodu Z resztek wyciac spoiler na tyl i ustabilizowac go wykalaczkami Z resztek wyciac 2 nadkola na przod i polozyc je na wierzch trzeciej warstwy. Z resztek wyciac 2 malutkie skrawki na tylne nadkola i wcisnac je pomiedzy druga a trzecia warstwe bazy Zlozylam wedlug najnizszego schematu Wyrownalam i wygladzilam wszystko kremem potem dekorowalam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
Bottom