Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sierotka3m" data-source="post: 1452573" data-attributes="member: 20983"><p>Jajka mają być ubite na parze, a nie w kąpieli wodnej, bo temperatura rosłaby zbyt szybko i jajka mogłyby się ściąć przy denku (krótko mówiąc, mogłaby się zrobić jajecznica). I dlatego też trzeba je nieustannie mieszać. Zwykły mikser jak najbardziej się nadaje, teraz też tylko jego używam. </p><p></p><p>Tak sobie myślałam, że może chodzić u Ciebie o masło. Masło jest bardzo ważne, zdarzyło mi się trafić na takie beznadziejne, że cały czas było kamienne i nagle płynęło, nie było tej fazy przejściowej. Takie by się za Chiny nie nadawało. </p><p>Ja daję ekstrakt, nawet dwie łyżeczki soku z cytryny nie rozrzedziły mi masy.</p><p>Powodzenia w kręceniu!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sierotka3m, post: 1452573, member: 20983"] Jajka mają być ubite na parze, a nie w kąpieli wodnej, bo temperatura rosłaby zbyt szybko i jajka mogłyby się ściąć przy denku (krótko mówiąc, mogłaby się zrobić jajecznica). I dlatego też trzeba je nieustannie mieszać. Zwykły mikser jak najbardziej się nadaje, teraz też tylko jego używam. Tak sobie myślałam, że może chodzić u Ciebie o masło. Masło jest bardzo ważne, zdarzyło mi się trafić na takie beznadziejne, że cały czas było kamienne i nagle płynęło, nie było tej fazy przejściowej. Takie by się za Chiny nie nadawało. Ja daję ekstrakt, nawet dwie łyżeczki soku z cytryny nie rozrzedziły mi masy. Powodzenia w kręceniu! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
Top
Bottom