Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 1468234" data-attributes="member: 16068"><p>Hajastan, nie zauwazylam zeby czarny barwnik w bitej smietanie dawal gorzki posmak. Uzywam barwnika wiltona i jest on bardzo wydajny, nie trzeba go dodac duzo zeby uzyskac czarny kolor. Na tyle tortow, ktore zrobilam nie zuzylam jeszcze jednego calego pojemniczka czarnego barwnika. No i nie robie czarnej smietany tak naprwde czarnej, staram sie uzyskac ciemno-grafitowy kolor, ktory i tak wydaje sie byc wystarczajaco ciemny kontrastujac z innymi - jasnymi kolorami. Nie ma tez sensu dodawac za duzo barwnika bo wtedy smietana sie wazy. Mialam okazje jesc wykonany przeze mnie tort z czarna smietana (akurat trafil mi sie na moim kawalku napis lego w torcie lego friends) i krem byl dobry, smakowal po prostu smietana. Probowalam tez czarnego buttercream, ktorym robilam napis na torcie dla Patrycji - zloty tort z rozami - i tez nic a nic nie bylo gorzkie.</p><p>A jakiego barwnika uzywasz, jakiej firmy, sprawdzalas date przydatnosci do spozycia?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 1468234, member: 16068"] Hajastan, nie zauwazylam zeby czarny barwnik w bitej smietanie dawal gorzki posmak. Uzywam barwnika wiltona i jest on bardzo wydajny, nie trzeba go dodac duzo zeby uzyskac czarny kolor. Na tyle tortow, ktore zrobilam nie zuzylam jeszcze jednego calego pojemniczka czarnego barwnika. No i nie robie czarnej smietany tak naprwde czarnej, staram sie uzyskac ciemno-grafitowy kolor, ktory i tak wydaje sie byc wystarczajaco ciemny kontrastujac z innymi - jasnymi kolorami. Nie ma tez sensu dodawac za duzo barwnika bo wtedy smietana sie wazy. Mialam okazje jesc wykonany przeze mnie tort z czarna smietana (akurat trafil mi sie na moim kawalku napis lego w torcie lego friends) i krem byl dobry, smakowal po prostu smietana. Probowalam tez czarnego buttercream, ktorym robilam napis na torcie dla Patrycji - zloty tort z rozami - i tez nic a nic nie bylo gorzkie. A jakiego barwnika uzywasz, jakiej firmy, sprawdzalas date przydatnosci do spozycia? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
Bottom