Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 1493968" data-attributes="member: 16068"><p>Ninjago byl dosyc duzy. Korpus byl z biszkopta z 13 jaj pieczonego w blaszce 32/23cm, glowa pieczona w tortownicy o srednicy 21 cm z 5 jaj. Duzy biszkopt przekrojony na 3 warstwy, maly na dwie warstwy. Przelozony bita smietana z mascarpone i pokrojonymi galaretkami w roznych kolorach i owocami (truskawki, brzoskwinie).</p><p></p><p>Masy cukrowej nie bylo na tym torcie, caly byl zdobiony smietana, kontury zas maselkiem utartym z cukrem pudrem i czarnym barwnikiem.</p><p>Srebrny kolor na torcie uzyskalam w ten sposob, ze smietane zafarbowalam na szaro odrobina czarnego barwnika a po nalozeniu psiknelam srebrnym sprayem spozywczym. Trzeba tylko pamietac, zeby srebrne elementy robic jako pierwsze, a dopiero potem wyciskac inne kolory, zeby sobie na srebrno nie psiknac calej reszty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 1493968, member: 16068"] Ninjago byl dosyc duzy. Korpus byl z biszkopta z 13 jaj pieczonego w blaszce 32/23cm, glowa pieczona w tortownicy o srednicy 21 cm z 5 jaj. Duzy biszkopt przekrojony na 3 warstwy, maly na dwie warstwy. Przelozony bita smietana z mascarpone i pokrojonymi galaretkami w roznych kolorach i owocami (truskawki, brzoskwinie). Masy cukrowej nie bylo na tym torcie, caly byl zdobiony smietana, kontury zas maselkiem utartym z cukrem pudrem i czarnym barwnikiem. Srebrny kolor na torcie uzyskalam w ten sposob, ze smietane zafarbowalam na szaro odrobina czarnego barwnika a po nalozeniu psiknelam srebrnym sprayem spozywczym. Trzeba tylko pamietac, zeby srebrne elementy robic jako pierwsze, a dopiero potem wyciskac inne kolory, zeby sobie na srebrno nie psiknac calej reszty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
Top
Bottom