Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 1514159" data-attributes="member: 16068"><p>Kaju, tutaj masz instrukcje jak wyciskac sznurek:</p><p><a href="http://www.youtube.com/watch?v=QMH_6fB_RF4" target="_blank">filmik</a></p><p></p><p>Wyciskanie sznurka zaczyna sie od 35 sekundy. Najpierw robisz literke &quot;c&quot; a potem caly czas &quot;s&quot;.</p><p>Sznurek wyciskalam w obu lalach u podstawy dookola sukienek i w bombonierce na brzegu-wejdz na strone 158 tego watku, tort-rozowa bombonierka serce.</p><p></p><p>W tym filmiku na youtube uzywaja okraglej tylki, ja uzywam malej tylki nr362, wyglada jak 18, tylko ma drobniusienkie zabki.</p><p>Oto ona:</p><p>[ATTACH=full]88229[/ATTACH]</p><p></p><p>A tu zestaw wszystkich moich tylek wraz z numerkami</p><p>W rzedzie z przodu sa moje ulubione, tych uzywam najczesciej, tych z tylu rzadziej, ale lubie miec ich duzy wybor, moze sie jeszcze przydadza.</p><p>Do kolekcji strasznie chcialabym dodac tylke numer 050, robi sie nia piekne falbany... (060 070 sa tez sliczne, ale bardzo podobne). Przy okazji sobie ja dokupie w necie</p><p></p><p>To moje tylki:</p><p>[ATTACH=full]88230[/ATTACH]</p><p></p><p>Co do workow, to uzywam jednorazowych malych workow do wyciskania, ale mam tez jeden worek wielorazowy w rezerwie, jakby mi sie tamte skonczyly.</p><p>Wole jednorazowe, booooo:</p><p>Nie trzeba ich myc, </p><p>moge sobie ponabijac wiele workow z roznymi kolorami i koncowkami i wtedy robota idzie szybko,</p><p>sa higieniczne</p><p>a w wielorazowym, pomimo tego, ze jest grubszy to i tak smietana podbiega woda, to tez jest wina nacisku na nia a nie tylko temperatury.</p><p>Aby smietana podczas wyciskania nie robila sie wodnista uzywam malych workow, zeby nacisk byl mniejszy, zakladam silikonowa rekawiczke, ktora zawsze troche zaizoluje cieplo reki, no i do smietany do dekoracji dodaje sporo mascarpone - czasem pol na pol, bo stabilizuje smietane i nie wazy sie tak szybko.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 1514159, member: 16068"] Kaju, tutaj masz instrukcje jak wyciskac sznurek: [URL="http://www.youtube.com/watch?v=QMH_6fB_RF4"]filmik[/URL] Wyciskanie sznurka zaczyna sie od 35 sekundy. Najpierw robisz literke "c" a potem caly czas "s". Sznurek wyciskalam w obu lalach u podstawy dookola sukienek i w bombonierce na brzegu-wejdz na strone 158 tego watku, tort-rozowa bombonierka serce. W tym filmiku na youtube uzywaja okraglej tylki, ja uzywam malej tylki nr362, wyglada jak 18, tylko ma drobniusienkie zabki. Oto ona: [ATTACH=full]88229[/ATTACH] A tu zestaw wszystkich moich tylek wraz z numerkami W rzedzie z przodu sa moje ulubione, tych uzywam najczesciej, tych z tylu rzadziej, ale lubie miec ich duzy wybor, moze sie jeszcze przydadza. Do kolekcji strasznie chcialabym dodac tylke numer 050, robi sie nia piekne falbany... (060 070 sa tez sliczne, ale bardzo podobne). Przy okazji sobie ja dokupie w necie To moje tylki: [ATTACH=full]88230[/ATTACH] Co do workow, to uzywam jednorazowych malych workow do wyciskania, ale mam tez jeden worek wielorazowy w rezerwie, jakby mi sie tamte skonczyly. Wole jednorazowe, booooo: Nie trzeba ich myc, moge sobie ponabijac wiele workow z roznymi kolorami i koncowkami i wtedy robota idzie szybko, sa higieniczne a w wielorazowym, pomimo tego, ze jest grubszy to i tak smietana podbiega woda, to tez jest wina nacisku na nia a nie tylko temperatury. Aby smietana podczas wyciskania nie robila sie wodnista uzywam malych workow, zeby nacisk byl mniejszy, zakladam silikonowa rekawiczke, ktora zawsze troche zaizoluje cieplo reki, no i do smietany do dekoracji dodaje sporo mascarpone - czasem pol na pol, bo stabilizuje smietane i nie wazy sie tak szybko. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
Bottom