Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 1573140" data-attributes="member: 16068"><p>Tak, falbanka jest ze smietany, masa marcepanowa nie rozpuszcza sie od smietany. </p><p>Marcepan kupuje w tesco (np dr Oetkera) albo w lidlu. </p><p>Nie wiem jak ten procukt z allegro, ale czasem zdazaja sie podrobki marcepana, masa cukrowa z olejkiem migdalowym...</p><p>Marcepan maluje pozniej, po ulepieniu.</p><p></p><p>AAA i jeszcze jedno, biszkopt bezglutenowy robilam raz, po prostu zastapilam zwykla make pszenna mieszanka mak beglutenowych, wyszedl bardzo dobry i delikatny. </p><p>Bardziej kruszy sie niz normalny biszkopt, troszeczke wyrasta nizszy niz jego normalny odpowiednik z tej samej maki, delikatnie moze opasc po pieczeniu, </p><p>Ale co najwazniesze, lepiej go nie poczowac lub ponczowac tylko ociupineczke, bo potrafi natychmiast zrobic sie blotnisty. Ja ponczowalam tylko odrobine, reszte wilgoci wchlonal sobie z bitej smietany. </p><p>Byl bardzo delikatny i zebral same komplementy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 1573140, member: 16068"] Tak, falbanka jest ze smietany, masa marcepanowa nie rozpuszcza sie od smietany. Marcepan kupuje w tesco (np dr Oetkera) albo w lidlu. Nie wiem jak ten procukt z allegro, ale czasem zdazaja sie podrobki marcepana, masa cukrowa z olejkiem migdalowym... Marcepan maluje pozniej, po ulepieniu. AAA i jeszcze jedno, biszkopt bezglutenowy robilam raz, po prostu zastapilam zwykla make pszenna mieszanka mak beglutenowych, wyszedl bardzo dobry i delikatny. Bardziej kruszy sie niz normalny biszkopt, troszeczke wyrasta nizszy niz jego normalny odpowiednik z tej samej maki, delikatnie moze opasc po pieczeniu, Ale co najwazniesze, lepiej go nie poczowac lub ponczowac tylko ociupineczke, bo potrafi natychmiast zrobic sie blotnisty. Ja ponczowalam tylko odrobine, reszte wilgoci wchlonal sobie z bitej smietany. Byl bardzo delikatny i zebral same komplementy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
Top
Bottom