Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 1573311" data-attributes="member: 16068"><p>Najpierw wyciskasz kontur, potem wyciskasz kolor, jak z kolorowanka.</p><p></p><p>Wydrukuj sobie obrazek, ktory chcesz miec na torcie (najlepiej wlasnie jakas Kubusiowa kolorowanke z netu, bo sa fajnie zaznaczone kontury).</p><p>Ja nanosze kontury od reki, klade sobie kartke obok tortu i maluje maselkiem utartym z cukrem pudrem i czarnym barwnikiem.</p><p>Ale zeby bylo latwiej mozesz sobie powycinac elemety, panele takie jak glowa, brzuszek, koszulka, nogi, delikatnie polozyc na torcie i objechac kontur dookola.</p><p></p><p>Co do koncowek, to male gwiazdki sa najlepsze np nr 18, calkiem malutkie elementy mozesz wyciskac z woreczka z obcietym naroznikiem (tak aby dziurka miala 2 mm).</p><p></p><p>Ja używam barwnikow w zelu PME i Wiltona. Wilton troche bardziej wazy smietane, jesli sie go doda duzo, przy intensywnym kolorze.</p><p>Do samej dekoracji warto jest dodac wiecej mascarpone do smietany niz do przelozenia, wzorki sa fajniejsze i smietana mniej podchodzi woda przy wyciskaniu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 1573311, member: 16068"] Najpierw wyciskasz kontur, potem wyciskasz kolor, jak z kolorowanka. Wydrukuj sobie obrazek, ktory chcesz miec na torcie (najlepiej wlasnie jakas Kubusiowa kolorowanke z netu, bo sa fajnie zaznaczone kontury). Ja nanosze kontury od reki, klade sobie kartke obok tortu i maluje maselkiem utartym z cukrem pudrem i czarnym barwnikiem. Ale zeby bylo latwiej mozesz sobie powycinac elemety, panele takie jak glowa, brzuszek, koszulka, nogi, delikatnie polozyc na torcie i objechac kontur dookola. Co do koncowek, to male gwiazdki sa najlepsze np nr 18, calkiem malutkie elementy mozesz wyciskac z woreczka z obcietym naroznikiem (tak aby dziurka miala 2 mm). Ja używam barwnikow w zelu PME i Wiltona. Wilton troche bardziej wazy smietane, jesli sie go doda duzo, przy intensywnym kolorze. Do samej dekoracji warto jest dodac wiecej mascarpone do smietany niz do przelozenia, wzorki sa fajniejsze i smietana mniej podchodzi woda przy wyciskaniu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
Top
Bottom