Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 1580132" data-attributes="member: 16068"><p>Wyrzezbilabym biszkopt na ksztalt lezacej butelki u oblozylabym rozwalkowanym marcepanem a na koniec pomalowalabym barwnikami, </p><p>tak samo jak zrobilam konia-kilka postow wyzej.</p><p>Reszte dekoracji zrobilabym ze smietany, skrzynke i trocinki.</p><p></p><p>Marcepan nie jest taki slodki jak masa, jeszcze nikt nie narzekal, wszystkie dekoracje z niego zrobione sa zjadane do konca.</p><p>Jesli nie masz gdzie kupic masy marcepanowej, to mozesz ja zrobic sama:</p><p></p><p>250g mielonych migdalow</p><p>250g cukru pudru</p><p>1bialko</p><p>kilka olejku migdalowego</p><p></p><p>Wrzucasz migdaly i cukier puder do food processora (u mnie dostawka do blendera recznego) miksujesz najdrobniej jak sie da.</p><p>Dodajesz olejek i bialko , znowu miksujesz a na koniec zagniatasz recznie.</p><p>Jak sie boisz bialka to mozna uzyc ok 2 lyzek golden syropu lub innego w miare jasnego.</p><p>Taka masa jest ciut bardziej lamliwa od kupnej, ale daje rade. Wystarczy ja ciut grubiej rozwalkowac.</p><p>Testowalam ja ostatnio na torcie-cycki w staniku i wygladala super.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 1580132, member: 16068"] Wyrzezbilabym biszkopt na ksztalt lezacej butelki u oblozylabym rozwalkowanym marcepanem a na koniec pomalowalabym barwnikami, tak samo jak zrobilam konia-kilka postow wyzej. Reszte dekoracji zrobilabym ze smietany, skrzynke i trocinki. Marcepan nie jest taki slodki jak masa, jeszcze nikt nie narzekal, wszystkie dekoracje z niego zrobione sa zjadane do konca. Jesli nie masz gdzie kupic masy marcepanowej, to mozesz ja zrobic sama: 250g mielonych migdalow 250g cukru pudru 1bialko kilka olejku migdalowego Wrzucasz migdaly i cukier puder do food processora (u mnie dostawka do blendera recznego) miksujesz najdrobniej jak sie da. Dodajesz olejek i bialko , znowu miksujesz a na koniec zagniatasz recznie. Jak sie boisz bialka to mozna uzyc ok 2 lyzek golden syropu lub innego w miare jasnego. Taka masa jest ciut bardziej lamliwa od kupnej, ale daje rade. Wystarczy ja ciut grubiej rozwalkowac. Testowalam ja ostatnio na torcie-cycki w staniku i wygladala super. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
Top
Bottom