Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 1585980" data-attributes="member: 16068"><p>Tort mial kopulke z ciasta wlasnie. Nalozylam smietane na srodek, na brzegi bardzo malo, plus naturalna wypuklosc biszkopta i dalo razem taki efekt.</p><p>Roze nie wyciskam ze smietany tylko z masy maslanej: Buttercream, czyli utarte maslo z cukrem pudrem na puch, odrobina mleka, sok z cytryny, ulubiony aromat, ewentualnie chlupek alkoholu.</p><p>Roze zeby byly wyzsze wyciskalam nie na &quot;gwozdziu&quot;, tylko nadzewalam na wykalaczke pianke marshmallow (wczesnie ja troche nozyczkami przycielam w szpic) i na nia wyciskalam roze. Dzieki sercu z pianki roze sa lzejsze.</p><p>I od razu wbijalam roze w tort przy pomocy nozyczek (najpierw upewnic sie, ze chwyt jest pewny i roza sie sie wysliznie).</p><p></p><p>Jesli nie chcesz wbijac wykalaczek w tort (utrudnienie przy krojeniu - choc u mnie nie nazekali) to mozesz wykalaczki z rozami powbijac np w kostke masla i wstawic do lodowki.</p><p>Jak maslana roza stwardnieje to zsunac ja z wykalaczki i ukladac na torcie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 1585980, member: 16068"] Tort mial kopulke z ciasta wlasnie. Nalozylam smietane na srodek, na brzegi bardzo malo, plus naturalna wypuklosc biszkopta i dalo razem taki efekt. Roze nie wyciskam ze smietany tylko z masy maslanej: Buttercream, czyli utarte maslo z cukrem pudrem na puch, odrobina mleka, sok z cytryny, ulubiony aromat, ewentualnie chlupek alkoholu. Roze zeby byly wyzsze wyciskalam nie na "gwozdziu", tylko nadzewalam na wykalaczke pianke marshmallow (wczesnie ja troche nozyczkami przycielam w szpic) i na nia wyciskalam roze. Dzieki sercu z pianki roze sa lzejsze. I od razu wbijalam roze w tort przy pomocy nozyczek (najpierw upewnic sie, ze chwyt jest pewny i roza sie sie wysliznie). Jesli nie chcesz wbijac wykalaczek w tort (utrudnienie przy krojeniu - choc u mnie nie nazekali) to mozesz wykalaczki z rozami powbijac np w kostke masla i wstawic do lodowki. Jak maslana roza stwardnieje to zsunac ja z wykalaczki i ukladac na torcie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
Top
Bottom