Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tess16" data-source="post: 657244" data-attributes="member: 1740"><p>Wreszcie znalazłam trochę czasu wiec napiszę jak przygotowuję białą czekoladę na róże.</p><p></p><p>200g białej czekolady</p><p> 74g syropu kukurydzianego</p><p>Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić, wlać syrop kukurydziany, szybko wymieszać i wylać na zwykły papier pakowy (łatwo absorbuje tłuszcz). Rozpłaszczyć. Zostawić na około 5 godzin, aby papier wchłonął tłuszcz. Zeskrobać czekoladę z papieru, lekko zagnieść, zawinąć szczelnie w folię i włożyć do lodówki na dobę. Po tym czasie nadaje się do obróbki. Jednak temperatura otoczenia nie może przekroczyć 20 st.C.</p><p>Tak przygotowaną czekoladę można przechowywać w lodówce bardzo długo, musi być szszelnie zawinięta.</p><p>Życzę powodzenia w tworzeniu dekoracji.</p><p></p><p>LeNinka - konik jest baaaardzo słodki</p><p>Sylcia - tort śliczny, taki elegancki</p><p></p><p>Pozdrawiam, Teresa</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tess16, post: 657244, member: 1740"] Wreszcie znalazłam trochę czasu wiec napiszę jak przygotowuję białą czekoladę na róże. 200g białej czekolady 74g syropu kukurydzianego Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić, wlać syrop kukurydziany, szybko wymieszać i wylać na zwykły papier pakowy (łatwo absorbuje tłuszcz). Rozpłaszczyć. Zostawić na około 5 godzin, aby papier wchłonął tłuszcz. Zeskrobać czekoladę z papieru, lekko zagnieść, zawinąć szczelnie w folię i włożyć do lodówki na dobę. Po tym czasie nadaje się do obróbki. Jednak temperatura otoczenia nie może przekroczyć 20 st.C. Tak przygotowaną czekoladę można przechowywać w lodówce bardzo długo, musi być szszelnie zawinięta. Życzę powodzenia w tworzeniu dekoracji. LeNinka - konik jest baaaardzo słodki Sylcia - tort śliczny, taki elegancki Pozdrawiam, Teresa [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
Top
Bottom