Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="julia" data-source="post: 720901" data-attributes="member: 2227"><p>Neta wierzch tortu posypany jest czeloladą startą na tarce o najmniejszych oczkach. Czekolada również nasiąka, robi sie ciemniejsza, ale nie wygląda taz brzydko jak kakao.</p><p></p><p>Terjon to masa cukrowa z przepisu Alki:</p><p>&quot;400 g cukru pudru </p><p>50 g glukozy </p><p>2 łyżeczki żelatyny </p><p>35 ml wody </p><p>Żelatynę rozpuszczamy w 35 ml wody i mieszamy z cukrem pudrem i glukoza. Nie ukrywam, że najszybciej zrobimy to przy pomocy malaksera, ale ręcznie też jest to możliwe. Jak już mamy kulę elastycznej masy to ją rozwałkowujemy na placek dość duży, który kładziemy na naszym torcie i ugniamy&quot;</p><p>...a delikatnosc róż zależy od tego jak grubo rozwałkujemy tą masę, moje platki chyba nawet nie maja milimetra grubosci.</p><p></p><p>Jaxja nie gratuluj tylko rób, ja tez kiedys podziwialam cuda innych i nigdy by mi do głowy nie przyszło, ze sama będę to robic, a jednak.....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="julia, post: 720901, member: 2227"] Neta wierzch tortu posypany jest czeloladą startą na tarce o najmniejszych oczkach. Czekolada również nasiąka, robi sie ciemniejsza, ale nie wygląda taz brzydko jak kakao. Terjon to masa cukrowa z przepisu Alki: "400 g cukru pudru 50 g glukozy 2 łyżeczki żelatyny 35 ml wody Żelatynę rozpuszczamy w 35 ml wody i mieszamy z cukrem pudrem i glukoza. Nie ukrywam, że najszybciej zrobimy to przy pomocy malaksera, ale ręcznie też jest to możliwe. Jak już mamy kulę elastycznej masy to ją rozwałkowujemy na placek dość duży, który kładziemy na naszym torcie i ugniamy" ...a delikatnosc róż zależy od tego jak grubo rozwałkujemy tą masę, moje platki chyba nawet nie maja milimetra grubosci. Jaxja nie gratuluj tylko rób, ja tez kiedys podziwialam cuda innych i nigdy by mi do głowy nie przyszło, ze sama będę to robic, a jednak..... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
Top
Bottom