Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="catparker" data-source="post: 774966" data-attributes="member: 4341"><p>Ja jako pierwszą zrobiłam właśnie masę z pianek. Potwornie sie na początku klei i ciężko ją zdrapać z brzegów miski, ale jest bardzo plastyczna, i według mnie - smaczniejsza (wszyscy goście ją zjedli), nie wysycha też tak szybko i nie kruszy się po jakimś tam czasie.</p><p>Teraz zrobiłam masę cukrową z cukru pudru i żelatyny, była fajna i plastyczna, ale jest naprawdę przeraźliwie słodka i dość szybko obsycha.</p><p>Zdecydowanie wolę tą piankową.</p><p>Do ozdób najlepiej się sprawdza masa autorstwa <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=18775&st=0&start=0" target="_blank">Cinki</a></p><p>ja swój pierwszy tort zrobiłam właśnie z tych dwóch mas - piankowa do przykrycia tortu, a ta druga do wykonania wszelkich ozdób.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="catparker, post: 774966, member: 4341"] Ja jako pierwszą zrobiłam właśnie masę z pianek. Potwornie sie na początku klei i ciężko ją zdrapać z brzegów miski, ale jest bardzo plastyczna, i według mnie - smaczniejsza (wszyscy goście ją zjedli), nie wysycha też tak szybko i nie kruszy się po jakimś tam czasie. Teraz zrobiłam masę cukrową z cukru pudru i żelatyny, była fajna i plastyczna, ale jest naprawdę przeraźliwie słodka i dość szybko obsycha. Zdecydowanie wolę tą piankową. Do ozdób najlepiej się sprawdza masa autorstwa [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=18775&st=0&start=0"]Cinki[/URL] ja swój pierwszy tort zrobiłam właśnie z tych dwóch mas - piankowa do przykrycia tortu, a ta druga do wykonania wszelkich ozdób. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Slodki makijaz czyli poskromienie tortow
Top
Bottom