Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Słodki sos chilli*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 425995" data-attributes="member: 160"><p>z Łatwej Kuchni Tajskiej - KEna Homa</p><p></p><p>175 g czerwonych chilli - świeżych - drobno posiekanych (można usunąć pestki)</p><p>3 łzyżki grubo posiekanego czosnku</p><p>1 łyżka cukru</p><p>1 łyżka octu z białego ryżu lub octu słodowego</p><p>1 łyżka sosu rybnego</p><p>1 łyżka oleju roślinnego</p><p>sól do smaku</p><p>150 ml wody</p><p></p><p></p><p>wszystkie składniki wrzucić do woka / garnka i zagotować, zmniejszyć ogień, naczynie przykryć i gotować 15 minut. Zdjąc z ognia, ostudzić</p><p>utrzeć w mikserze na gładką masę i podgrzewać ok 3 minut, dzięki czemu sos będzie miał wyraźniejszy smak. Można dodać więcej soli...</p><p>Po ostygnięciu sos jest gotowy do jedzenia. Mozna przechowywac w lodówce (niestety nie napisano jak długo)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 425995, member: 160"] z Łatwej Kuchni Tajskiej - KEna Homa 175 g czerwonych chilli - świeżych - drobno posiekanych (można usunąć pestki) 3 łzyżki grubo posiekanego czosnku 1 łyżka cukru 1 łyżka octu z białego ryżu lub octu słodowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka oleju roślinnego sól do smaku 150 ml wody wszystkie składniki wrzucić do woka / garnka i zagotować, zmniejszyć ogień, naczynie przykryć i gotować 15 minut. Zdjąc z ognia, ostudzić utrzeć w mikserze na gładką masę i podgrzewać ok 3 minut, dzięki czemu sos będzie miał wyraźniejszy smak. Można dodać więcej soli... Po ostygnięciu sos jest gotowy do jedzenia. Mozna przechowywac w lodówce (niestety nie napisano jak długo) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Słodki sos chilli*
Top
Bottom