Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Słodki Stockbrot – Czyli chlebek nawijany na patyk
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1623379" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Słodki Stockbrot – Czyli chlebek nawijany na patyk</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96232[/ATTACH]</p><p></p><p>500 g mąki</p><p>80 g cukru</p><p>Paczka cukru waniliowego</p><p>20 g drożdży</p><p>Odrobina soli</p><p>250 ml mleka</p><p>100 g masła</p><p>Jajko</p><p></p><p>1. Wszystkie podane składniki zagniatamy ( najlepiej w maszynie do robienia chleba) i odstawiamy do wyrośnięcia.</p><p>2. Dzielimy na ok 12 części. Każdą formujemy na długi wałek, który nawijamy na metalowy drut ,który używamy przy szaszłykach ( może bez problemu być prosty patyk).</p><p>3. Gryllujemy na słabszym ogniu , obracając co parę minut.</p><p></p><p>Ps.1. Aby uzyskać zupełnie piorunujące wrażenie smakowe, należy tuż przed podaniem posmarować miodem i jeszcze przez parę chwil pozostawić na ruszcie. Można także posmarować masłem i posypać cynamonem.</p><p>Ps.2. Całkiem innym wariantem jest do ciasta dodać albo rodzynki, albo posiekane orzech.</p><p>Ps.3. Wspaniale takie wypieki sprawdzają się gdy na pikniku są dzieci. </p><p>Ps.4. Można także Stockbrot zrobić (pomijając wtedy cukier) z ziołami, posiekanym drobno bekonem , albo nawijając równocześnie boczek i ciasto.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1623379, member: 140"] [SIZE=14][B]Słodki Stockbrot – Czyli chlebek nawijany na patyk[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96232[/ATTACH] 500 g mąki 80 g cukru Paczka cukru waniliowego 20 g drożdży Odrobina soli 250 ml mleka 100 g masła Jajko 1. Wszystkie podane składniki zagniatamy ( najlepiej w maszynie do robienia chleba) i odstawiamy do wyrośnięcia. 2. Dzielimy na ok 12 części. Każdą formujemy na długi wałek, który nawijamy na metalowy drut ,który używamy przy szaszłykach ( może bez problemu być prosty patyk). 3. Gryllujemy na słabszym ogniu , obracając co parę minut. Ps.1. Aby uzyskać zupełnie piorunujące wrażenie smakowe, należy tuż przed podaniem posmarować miodem i jeszcze przez parę chwil pozostawić na ruszcie. Można także posmarować masłem i posypać cynamonem. Ps.2. Całkiem innym wariantem jest do ciasta dodać albo rodzynki, albo posiekane orzech. Ps.3. Wspaniale takie wypieki sprawdzają się gdy na pikniku są dzieci. Ps.4. Można także Stockbrot zrobić (pomijając wtedy cukier) z ziołami, posiekanym drobno bekonem , albo nawijając równocześnie boczek i ciasto. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Słodki Stockbrot – Czyli chlebek nawijany na patyk
Top
Bottom