Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
słodkie pieczywo na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 526171" data-attributes="member: 232"><p><strong><span style="font-size: 26px">Slodkie buleczki na sniadanie na zakwasie</span></strong></p><p> </p><p>nalezy przygotowac <a href="http://kuchenne-pogawedki.blog.onet.pl/1,AR3_2007-06_2007-06-01_2007-06-30,index.html" target="_blank"><u>ciasto </u><u>zakwaszone</u></a> z maki pszennej i mleka jak w przepisie na ciasto maslane</p><p>400g ciasta j.w.</p><p>500g maki pszennej </p><p>100 g miekkiego masla</p><p>4 jajka</p><p>40g cukru</p><p>2 lyzki miodu</p><p>1 plaska lyzeczka soli</p><p>1 jajko do posmarowania</p><p></p><p>maslo, miod i cukier ubic, dodac jajka i wymieszac. a nastepnie make, ciasto zakwaszone oraz sol. </p><p>calosc wyrabiac ok 5 minut az powstanie gladkie, lsniace ciasto. dodac maki lub mleka w razie potrzeby. ciasto powinno odpoczac 30 minut. jeszcze raz wyrobic ok 5min.</p><p>mozna z niego uformowac klasyczne brioszki lub tez zwykle bulki. z tej ilosci ciasta powinno wyjsc ok 16 sztuk. Mozna je wylozyc do form muffinkowych.</p><p></p><p>Odstawic do wyrosniecia w cieplym miejscu przykryte na okolo 1,5 godziny. posmarowac rozmaconym jajkiem.</p><p></p><p>Piec w temperaturze 200 st C ok 15-20 minut.</p><p></p><p>Serwowac jeszcze cieple !</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 526171, member: 232"] [B][SIZE=14]Slodkie buleczki na sniadanie na zakwasie[/SIZE][/B] nalezy przygotowac [URL="http://kuchenne-pogawedki.blog.onet.pl/1,AR3_2007-06_2007-06-01_2007-06-30,index.html"][U]ciasto [/U][U]zakwaszone[/U][/URL] z maki pszennej i mleka jak w przepisie na ciasto maslane 400g ciasta j.w. 500g maki pszennej 100 g miekkiego masla 4 jajka 40g cukru 2 lyzki miodu 1 plaska lyzeczka soli 1 jajko do posmarowania maslo, miod i cukier ubic, dodac jajka i wymieszac. a nastepnie make, ciasto zakwaszone oraz sol. calosc wyrabiac ok 5 minut az powstanie gladkie, lsniace ciasto. dodac maki lub mleka w razie potrzeby. ciasto powinno odpoczac 30 minut. jeszcze raz wyrobic ok 5min. mozna z niego uformowac klasyczne brioszki lub tez zwykle bulki. z tej ilosci ciasta powinno wyjsc ok 16 sztuk. Mozna je wylozyc do form muffinkowych. Odstawic do wyrosniecia w cieplym miejscu przykryte na okolo 1,5 godziny. posmarowac rozmaconym jajkiem. Piec w temperaturze 200 st C ok 15-20 minut. Serwowac jeszcze cieple ! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
słodkie pieczywo na zakwasie
Top
Bottom