Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
słodkie pieczywo na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 660262" data-attributes="member: 232"><p>nie ma takiego przelicznika. trzeba to robic niestety metoda prob i bledow. w przepisie powyzej jest 400g zaczynu na 500g maki. ale zawsze tak jak przy wypiekach drozdzowych trzeba wziac pod uwage czy ciasto ma duzo jajek, tluszczu i cukru, wtedy ilosc drozdzy (czytaj: dzikich drozdzy ) byc moze musi byc wieksza.</p><p>robie to zwykle na wyczucie..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 660262, member: 232"] nie ma takiego przelicznika. trzeba to robic niestety metoda prob i bledow. w przepisie powyzej jest 400g zaczynu na 500g maki. ale zawsze tak jak przy wypiekach drozdzowych trzeba wziac pod uwage czy ciasto ma duzo jajek, tluszczu i cukru, wtedy ilosc drozdzy (czytaj: dzikich drozdzy ) byc moze musi byc wieksza. robie to zwykle na wyczucie.. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
słodkie pieczywo na zakwasie
Top
Bottom