Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Słodko-ostre kurczaki na sposób chiński
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Iwcia" data-source="post: 9599" data-attributes="member: 62"><p>składniki</p><p>20 szt skrzydełek lub nóżek z kurczaka</p><p>40 dag miodu</p><p>5-6 ząbków czosnku</p><p>otarta skórka z jednej cytryny</p><p>3-4 łyżki sosu sojowego ciemnego</p><p>ok 2cm korzenia imbiru - 2 łyżeczki startego</p><p>ok 6 łyżek soku z cytryny (1cytryna)</p><p>2-3 łyżeczki pieprzu cayenne, lub chilli (ewentualnie ostrej papryki)</p><p>1 łyżeczka vegety</p><p>3 łyżki oleju</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Wymieszać miód z olejem, sosem sojowym i sokiem z cytryny na gładką masę.</p><p>Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, otartą skórkę z cytryny oraz starty korzeń imbiru.</p><p>Przyprawić pieprzem cayenne oraz vegetą i dokładnie wymieszać.</p><p>Kurczaki ułożyć w natłuszczonym naczyniu do zapiekania, zalać marynatą i dokładnie wymieszać, odstawić na pewnien czas, żeby przesiąkły zapachem i smakiem składników.</p><p>Piec ok 30-40 min w 180 stopniach.</p><p>Smacznego!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iwcia, post: 9599, member: 62"] składniki 20 szt skrzydełek lub nóżek z kurczaka 40 dag miodu 5-6 ząbków czosnku otarta skórka z jednej cytryny 3-4 łyżki sosu sojowego ciemnego ok 2cm korzenia imbiru - 2 łyżeczki startego ok 6 łyżek soku z cytryny (1cytryna) 2-3 łyżeczki pieprzu cayenne, lub chilli (ewentualnie ostrej papryki) 1 łyżeczka vegety 3 łyżki oleju sposób przygotowania Wymieszać miód z olejem, sosem sojowym i sokiem z cytryny na gładką masę. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, otartą skórkę z cytryny oraz starty korzeń imbiru. Przyprawić pieprzem cayenne oraz vegetą i dokładnie wymieszać. Kurczaki ułożyć w natłuszczonym naczyniu do zapiekania, zalać marynatą i dokładnie wymieszać, odstawić na pewnien czas, żeby przesiąkły zapachem i smakiem składników. Piec ok 30-40 min w 180 stopniach. Smacznego!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Słodko-ostre kurczaki na sposób chiński
Top
Bottom