Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Słodko- pikantny schab z pędami bambusa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 504467" data-attributes="member: 344"><p>Potrzebne będą: schab, szalotki (ew. cebula), czosnek, bulion/woda, pędy babusa, sos słodko- pikantny, sos rybny/ ostrygowy, ocet ryżowy, sos sojowy jasny i pieprz czarny.</p><p></p><p>Wymieszać sos słodko- pikantny, kilka kropli sosu rybnego, łyżeczkę octu ryżowego. Schab pociąć na kawałki, zamarynować. Odstawić do lodówki na min. 3 godziny. Obsmażyć.</p><p>Szalotki pokroić w piórka, przesmażyć, dodać posiekany ząbek czosnku, zalać niewielką ilością wody/ bulionu, wrzucić mięso i dusić. Dodać pędy i dalej dusić na małym ogniu. Doprawić sosem słodko- pikantnym, odrobiną sosu sojowego i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.</p><p></p><p>Moje uwagi</p><p>- nie bardzo chciało mi się gotować, więc poszłam &quot;na skróty&quot; i użyłam gotowego sosu</p><p>- u mnie z cebula, bo szalotki &quot;wyszły&quot;</p><p></p><p>[ATTACH=full]10401[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 504467, member: 344"] Potrzebne będą: schab, szalotki (ew. cebula), czosnek, bulion/woda, pędy babusa, sos słodko- pikantny, sos rybny/ ostrygowy, ocet ryżowy, sos sojowy jasny i pieprz czarny. Wymieszać sos słodko- pikantny, kilka kropli sosu rybnego, łyżeczkę octu ryżowego. Schab pociąć na kawałki, zamarynować. Odstawić do lodówki na min. 3 godziny. Obsmażyć. Szalotki pokroić w piórka, przesmażyć, dodać posiekany ząbek czosnku, zalać niewielką ilością wody/ bulionu, wrzucić mięso i dusić. Dodać pędy i dalej dusić na małym ogniu. Doprawić sosem słodko- pikantnym, odrobiną sosu sojowego i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Moje uwagi - nie bardzo chciało mi się gotować, więc poszłam "na skróty" i użyłam gotowego sosu - u mnie z cebula, bo szalotki "wyszły" [ATTACH=full]10401[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Słodko- pikantny schab z pędami bambusa
Top
Bottom