Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Słone ciastka z oscypkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Baśka" data-source="post: 102146" data-attributes="member: 18"><p>Słone ciastka z oscypkiem </p><p></p><p>1 szklanka mąki, 3/4 szklanki tartego oscypka, 1/2 szklanki tłustej i kwaśnej śmietany, 2 łyżeczki brązowego cukru,</p><p></p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz</p><p></p><p>Wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać drobno starty ser i wymieszać. Dodać śmietanę i szybko wyrobić ręką dość mokre ciasto. Jeśli się nie lepi, dodać trochę śmietany. Uformować wałek, zawinąć w folię i wstawić do lodówki. ' Po godzinie kroić plastry, układać na blasze wyłożonej pergaminem. Dłonią rozpłaszczyć ciastka, aby były cieńsze. Wstawić do gorącego piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec ok. 20 min, aż będą rumiane. Najlepsze są prosto z pieca!</p><p>"Wysokie Obcasy" Agnieszka Kręglicka</p><p></p><p>tak brzmi oryginalny przepis, ale... jeśli ciastka mają być podane na przykład na drugi dzień to ich za bardzo nie spłaszczam bo robią się za twarde, ale jak będą konsumowane prawie że prosto z pieca to można się pokusić o ciensze ciasteczka. Dobrze wstawić ciasto na całą noc noc do lodówki bo ciacho bardziej stężeje i lepiej kroić ciasteczka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Baśka, post: 102146, member: 18"] Słone ciastka z oscypkiem 1 szklanka mąki, 3/4 szklanki tartego oscypka, 1/2 szklanki tłustej i kwaśnej śmietany, 2 łyżeczki brązowego cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz Wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać drobno starty ser i wymieszać. Dodać śmietanę i szybko wyrobić ręką dość mokre ciasto. Jeśli się nie lepi, dodać trochę śmietany. Uformować wałek, zawinąć w folię i wstawić do lodówki. ' Po godzinie kroić plastry, układać na blasze wyłożonej pergaminem. Dłonią rozpłaszczyć ciastka, aby były cieńsze. Wstawić do gorącego piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec ok. 20 min, aż będą rumiane. Najlepsze są prosto z pieca! "Wysokie Obcasy" Agnieszka Kręglicka tak brzmi oryginalny przepis, ale... jeśli ciastka mają być podane na przykład na drugi dzień to ich za bardzo nie spłaszczam bo robią się za twarde, ale jak będą konsumowane prawie że prosto z pieca to można się pokusić o ciensze ciasteczka. Dobrze wstawić ciasto na całą noc noc do lodówki bo ciacho bardziej stężeje i lepiej kroić ciasteczka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Słone ciastka z oscypkiem
Top
Bottom