Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Smakowity razowy chlebek Iwci
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Iwcia" data-source="post: 120672" data-attributes="member: 62"><p>Paulinko, ten chlebek trzeba sobie dopracowac, ale jak juz sie dopracuje to wtedy ze swietnym rezultatem. Trzeba uwazac z iloscia wody, nie moze byc wieksza. Czas pieczenia tez powinien byc taki jak w przepisie, ale ja pozniej jeszcze wyjmuje go z foremki i susze do gory nogami, zeby spodnia skorka tez byla brazowa.</p><p>No a tak poza tym trzeba mu pozwolic solidnie wystygnac i odparowac, najlepiej pare godzin po upieczeniu, przed rozkrojeniem. Jak sie rozkroi na cieplo to wyglada czasm jakby byl zakalec, ale jak sie odparuje, to wtedy wyglada super.</p><p>Ogolnie ten chleb ma charakter wilgotnego razowca, a nie np suchego grahama. Mi to bardzo odpowiada. Ja tez sporo sie z nim naeksperymentowalam, zanim osiagnelam wprawe. Chleb teh jest idealny na wszelkie wyjazdzy bo genialnie zachowuje swiezosc.</p><p>pozdrawiam, </p><p>Iw</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iwcia, post: 120672, member: 62"] Paulinko, ten chlebek trzeba sobie dopracowac, ale jak juz sie dopracuje to wtedy ze swietnym rezultatem. Trzeba uwazac z iloscia wody, nie moze byc wieksza. Czas pieczenia tez powinien byc taki jak w przepisie, ale ja pozniej jeszcze wyjmuje go z foremki i susze do gory nogami, zeby spodnia skorka tez byla brazowa. No a tak poza tym trzeba mu pozwolic solidnie wystygnac i odparowac, najlepiej pare godzin po upieczeniu, przed rozkrojeniem. Jak sie rozkroi na cieplo to wyglada czasm jakby byl zakalec, ale jak sie odparuje, to wtedy wyglada super. Ogolnie ten chleb ma charakter wilgotnego razowca, a nie np suchego grahama. Mi to bardzo odpowiada. Ja tez sporo sie z nim naeksperymentowalam, zanim osiagnelam wprawe. Chleb teh jest idealny na wszelkie wyjazdzy bo genialnie zachowuje swiezosc. pozdrawiam, Iw [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Smakowity razowy chlebek Iwci
Top
Bottom