Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Smalczyk z jabłkami i majerankiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1594879" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi z dodatku do &quot;Gazety Wyborczej&quot; i skruypulatnie przyrządzony jestr znakomitym smaroiwidłem do pieczywa, szczególnie żytniego lub razowego. Dla 4 oisób potrzemujemy:</p><p> - 2 kwaśne jabłka</p><p> - 3 łyżki majeranku</p><p> - 50 dkg słoniny</p><p></p><p>Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w nałą kostkę. Słoninę takzzże kroimy w srobną kostkę.. Słoninęw wkładamy do garnka i wytapiamy na wolnym ogniu. Pos kobiec duszenia mieszamy z jabłkamu i majerankiem.. Smale po xhwili duszenia przelewamy najlepiej do kamionkowego naczynia i pozostawiamy do zastygnięcia.. Doskonałe smarowidło do pieczywa. Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1594879, member: 10341"] Przepis pochodzi z dodatku do "Gazety Wyborczej" i skruypulatnie przyrządzony jestr znakomitym smaroiwidłem do pieczywa, szczególnie żytniego lub razowego. Dla 4 oisób potrzemujemy: - 2 kwaśne jabłka - 3 łyżki majeranku - 50 dkg słoniny Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w nałą kostkę. Słoninę takzzże kroimy w srobną kostkę.. Słoninęw wkładamy do garnka i wytapiamy na wolnym ogniu. Pos kobiec duszenia mieszamy z jabłkamu i majerankiem.. Smale po xhwili duszenia przelewamy najlepiej do kamionkowego naczynia i pozostawiamy do zastygnięcia.. Doskonałe smarowidło do pieczywa. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Smalczyk z jabłkami i majerankiem
Top
Bottom