Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Smalczyk .
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jo_anna1" data-source="post: 916699" data-attributes="member: 16552"><p>Wersja &quot;bogatsza&quot;, którą preferuje moja rodzina:</p><p>Składniki:</p><p>1 margaryna planta</p><p>1 szklanka oleju</p><p>1 czosnek </p><p>1 cebula</p><p>3-4 łyżki siemienia lnianego</p><p>2 łyżki sezamu</p><p>3 łyżki pestek słonecznika(łuskanych)</p><p>3 łyżki granulatu sojowego</p><p>Vegeta, sól, pieprz</p><p>Sposób przyrządzenia:</p><p>W garnuszku rozpuścić margarynę. Na patelni z dodatkiem odrobiny oleju po kolei zeszklić cebulę &#8722;dodać do margaryny. Następnie zeszklić czosnek&#8722; dodać do margaryny. Po kolei też na patelni podprażyć na oleju(pod przykryciem!): siemię lniane, sezam, pestki słonecznika. Chwilę podprażone dodatki połączyć z margaryną. Dodać resztę oleju i granulat sojowy. Przyprawić wedle uznania. Wszystko razem zagotować&#8722; tylko chwilkę żeby nie zesmażyło się zbyt mocno. Odstawić do zastygnięcia. </p><p>Dobrze jest w tym czasie smalczyk zamieszać aby dodatki równomiernie się rozprowadziły a nie osiadły na dnie.</p><p>Wyśmienicie smakuje podany z ciemnym pieczywem z dodatkiem ogórka kiszonego. </p><p></p><p>I &quot;skąpa&quot; wersja przepisu:</p><p>Składniki:</p><p>1 margaryna planta</p><p>1/2 szklanki oliwy</p><p>2-3 duże cebule</p><p>3 zabki czosnku</p><p>1/2 szklanki granulatu sojowego</p><p>2 łyżki pestek z dyni</p><p>ok. 2 łyżek wegety</p><p>Sposób przyrządzenia:</p><p>Margarynę i oliwę zagotować. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek pokrojony drobniutko.Dodać pozostałe składniki. Podgotować mieszając na wolnym ogniu ok. 5 minut&#8722; Do momentu zrumienienia cebuli ( uważając aby się nie spaliła).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jo_anna1, post: 916699, member: 16552"] Wersja "bogatsza", którą preferuje moja rodzina: Składniki: 1 margaryna planta 1 szklanka oleju 1 czosnek 1 cebula 3-4 łyżki siemienia lnianego 2 łyżki sezamu 3 łyżki pestek słonecznika(łuskanych) 3 łyżki granulatu sojowego Vegeta, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W garnuszku rozpuścić margarynę. Na patelni z dodatkiem odrobiny oleju po kolei zeszklić cebulę −dodać do margaryny. Następnie zeszklić czosnek− dodać do margaryny. Po kolei też na patelni podprażyć na oleju(pod przykryciem!): siemię lniane, sezam, pestki słonecznika. Chwilę podprażone dodatki połączyć z margaryną. Dodać resztę oleju i granulat sojowy. Przyprawić wedle uznania. Wszystko razem zagotować− tylko chwilkę żeby nie zesmażyło się zbyt mocno. Odstawić do zastygnięcia. Dobrze jest w tym czasie smalczyk zamieszać aby dodatki równomiernie się rozprowadziły a nie osiadły na dnie. Wyśmienicie smakuje podany z ciemnym pieczywem z dodatkiem ogórka kiszonego. I "skąpa" wersja przepisu: Składniki: 1 margaryna planta 1/2 szklanki oliwy 2-3 duże cebule 3 zabki czosnku 1/2 szklanki granulatu sojowego 2 łyżki pestek z dyni ok. 2 łyżek wegety Sposób przyrządzenia: Margarynę i oliwę zagotować. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek pokrojony drobniutko.Dodać pozostałe składniki. Podgotować mieszając na wolnym ogniu ok. 5 minut− Do momentu zrumienienia cebuli ( uważając aby się nie spaliła). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Smalczyk .
Top
Bottom