Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Smalec grzybowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1505656" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis znalazłam w &quot;Smakach i aromatach&quot;. Nie przepadam specjalnie za smalcem, ale wędliny mam już dosyć i zachciało mi się jakiegoś smarowidła do pieczywa. Skusiły mnie też te grzyby. Wyszło bardzo smaczne. No to do dzieła.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p>- 50 dkg słoniny</p><p>- 25 dkg cebuli</p><p>- 25 dkg pieczarek </p><p>- łyżeczka startych na pył suszonych grzybów </p><p>- płaska łyżeczka białego mielonego pieprzu</p><p>- sól</p><p></p><p>Słoninę kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni. Cebule obieramy, siekamy w kostkę i dodajemy do słoniny. Gdy staną się szkliste dodajemy <em>drobno</em> posiekane pieczarki, przyprawy oraz wymieszany z odrobiną wody susz grzybowy. Mieszamy i smażymy aż skwarki się zezłocą. Letni smalec zlewamy do garnczka, odstawiamy do zastygnięcia i zjadamy najdalej w ciągu dwóch tygodni. Mnie najbardziej smakuje z ciemnym chlebem. Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1505656, member: 10341"] Przepis znalazłam w "Smakach i aromatach". Nie przepadam specjalnie za smalcem, ale wędliny mam już dosyć i zachciało mi się jakiegoś smarowidła do pieczywa. Skusiły mnie też te grzyby. Wyszło bardzo smaczne. No to do dzieła. [B]Składniki[/B] - 50 dkg słoniny - 25 dkg cebuli - 25 dkg pieczarek - łyżeczka startych na pył suszonych grzybów - płaska łyżeczka białego mielonego pieprzu - sól Słoninę kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni. Cebule obieramy, siekamy w kostkę i dodajemy do słoniny. Gdy staną się szkliste dodajemy [I]drobno[/I] posiekane pieczarki, przyprawy oraz wymieszany z odrobiną wody susz grzybowy. Mieszamy i smażymy aż skwarki się zezłocą. Letni smalec zlewamy do garnczka, odstawiamy do zastygnięcia i zjadamy najdalej w ciągu dwóch tygodni. Mnie najbardziej smakuje z ciemnym chlebem. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Smalec grzybowy
Bottom