- Kwi 12, 2006
- 852
- 0
- 0
Smażona faszerowana papryka
1 kg czerwonej papryki
300 g fety
2 cebule
jajko
2 łyżeczki czubricy
mąka
olej do smażenia
Papryki opiec, wystudzić po przykryciem i obrać ze skórki. Przekroić wzdłuż z jednej strony, usunąć gniazdo nasienne.
Ser rozgnieść, dodać posiekaną i przesmażoną cebulę, jajko i czubricę. Można posolić, ale farsz jest słony od sera.
Wymieszać, nakładać w środek papryk, obtaczać je w mące i smażyć.
Przepis pochodzi z książki Bułgaria na talerzu Beaty Lipov, Warszawa, 2009.
Smacznego!
1 kg czerwonej papryki
300 g fety
2 cebule
jajko
2 łyżeczki czubricy
mąka
olej do smażenia
Papryki opiec, wystudzić po przykryciem i obrać ze skórki. Przekroić wzdłuż z jednej strony, usunąć gniazdo nasienne.
Ser rozgnieść, dodać posiekaną i przesmażoną cebulę, jajko i czubricę. Można posolić, ale farsz jest słony od sera.
Wymieszać, nakładać w środek papryk, obtaczać je w mące i smażyć.
Przepis pochodzi z książki Bułgaria na talerzu Beaty Lipov, Warszawa, 2009.

Smacznego!