Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Smażona faszerowana papryka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ladybird" data-source="post: 1019208" data-attributes="member: 1644"><p>Smażona faszerowana papryka</p><p></p><p>1 kg czerwonej papryki</p><p>300 g fety</p><p>2 cebule</p><p>jajko</p><p>2 łyżeczki czubricy</p><p>mąka</p><p>olej do smażenia</p><p></p><p>Papryki opiec, wystudzić po przykryciem i obrać ze skórki. Przekroić wzdłuż z jednej strony, usunąć gniazdo nasienne.</p><p>Ser rozgnieść, dodać posiekaną i przesmażoną cebulę, jajko i czubricę. Można posolić, ale farsz jest słony od sera.</p><p>Wymieszać, nakładać w środek papryk, obtaczać je w mące i smażyć.</p><p></p><p>Przepis pochodzi z książki <em>Bułgaria na talerzu</em> Beaty Lipov, Warszawa, 2009.</p><p></p><p>[ATTACH=full]55961[/ATTACH]</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ladybird, post: 1019208, member: 1644"] Smażona faszerowana papryka 1 kg czerwonej papryki 300 g fety 2 cebule jajko 2 łyżeczki czubricy mąka olej do smażenia Papryki opiec, wystudzić po przykryciem i obrać ze skórki. Przekroić wzdłuż z jednej strony, usunąć gniazdo nasienne. Ser rozgnieść, dodać posiekaną i przesmażoną cebulę, jajko i czubricę. Można posolić, ale farsz jest słony od sera. Wymieszać, nakładać w środek papryk, obtaczać je w mące i smażyć. Przepis pochodzi z książki [I]Bułgaria na talerzu[/I] Beaty Lipov, Warszawa, 2009. [ATTACH=full]55961[/ATTACH] Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Smażona faszerowana papryka
Top
Bottom