Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Smażone filety z flądry z kremem ziołowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 929997" data-attributes="member: 10341"><p>Najpierw wypatrzyłam przepis w Burdzie - Agencja Muza, a póżniej kupiłam filety, niestety mrożone. Wzięłam więc tylko <strong>dwie porcje,</strong> bo dla mnie to i tak wystarczy na dwa posiłki. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>30 dkg lub trochę więcej filetów z flądry lub innej ryby, np. soli</p><p>trochę soku z cytryny</p><p>sól, pieprz</p><p>mąka</p><p>olej do smażenia</p><p>1 łyżeczka masła</p><p>10 dkg twarożku śmietankowego</p><p>pół łyżeczki pasty sardelowej </p><p>2 łyżki drobno posiekanych ziół: pietruszka, szczypiorek, koperek</p><p>1 łyżeczka musztardy</p><p>ostra papryka</p><p>trochę sosu worcester</p><p>kapary (jakieś 2 łyżki)</p><p>plasterki cytryny bez pestek</p><p></p><p>Rozmrożone filety umyć i wysuszyć, natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na kilka minut. Potem posolić, posypać pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej z masłem, włożyć filety i smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor. W tym czasie, a właściwie przed smażeniem ryby, przygotować krem ziołowy. Twarożek wymieszać z pastą sardelową, ziołami i musztardą, doprawić papryką i sosem worcester. Usmażone filety podawać udekorowane półplasterkami cytryny, posypane kaparami, z porcją kremu ziołowego na plasterku cytryny przy każdej porcji. Do tego ugotowane z kminkiem ziemniaki w mundurkach. Doskonałe jedzenie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 929997, member: 10341"] Najpierw wypatrzyłam przepis w Burdzie - Agencja Muza, a póżniej kupiłam filety, niestety mrożone. Wzięłam więc tylko [B]dwie porcje,[/B] bo dla mnie to i tak wystarczy na dwa posiłki. [B]Składniki [/B]30 dkg lub trochę więcej filetów z flądry lub innej ryby, np. soli trochę soku z cytryny sól, pieprz mąka olej do smażenia 1 łyżeczka masła 10 dkg twarożku śmietankowego pół łyżeczki pasty sardelowej 2 łyżki drobno posiekanych ziół: pietruszka, szczypiorek, koperek 1 łyżeczka musztardy ostra papryka trochę sosu worcester kapary (jakieś 2 łyżki) plasterki cytryny bez pestek Rozmrożone filety umyć i wysuszyć, natrzeć sokiem z cytryny i odstawić na kilka minut. Potem posolić, posypać pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej z masłem, włożyć filety i smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor. W tym czasie, a właściwie przed smażeniem ryby, przygotować krem ziołowy. Twarożek wymieszać z pastą sardelową, ziołami i musztardą, doprawić papryką i sosem worcester. Usmażone filety podawać udekorowane półplasterkami cytryny, posypane kaparami, z porcją kremu ziołowego na plasterku cytryny przy każdej porcji. Do tego ugotowane z kminkiem ziemniaki w mundurkach. Doskonałe jedzenie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Smażone filety z flądry z kremem ziołowym*
Bottom