Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Smażone kopytka ziemniaczano-serowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 948613" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi z miesięcznika Ty i Ja. Robiłam je dla siebie z mniejszej porcji. Podaję proporcje dla 4 osób.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>1 kg ugotowanych ziemniaków</p><p>40 dkg możliwie suchego twarogu</p><p>mąka pszenna (ile zabierze ciasto)</p><p>3 jajka</p><p>tłuszcz do smażenia (ja brałam pół na pół olej z masłem)</p><p></p><p>Ziemniaki przepuszczamy przez praskę albo przez maszynkę do mielenia mięsa. Twaróg przecieramy przez sitko. Z ziemniaków, twarogu, jajek i stopniowo dodawanej mąki zagniatamy gładkie, zwarte ciasto (byle nie za twarde). Z ciasta formujemy na palec grube i długie wałeczki i natychmiast je smażymy w gorącym tłuszczu na rumiany kolor. Możemy je podawać jako podstawowe danie obiadowe z <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=27044" target="_blank">surówką z kiszonej kapusty</a> lub z marchwi, jabłka i odrobiny tartego chrzanu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 948613, member: 10341"] Przepis pochodzi z miesięcznika Ty i Ja. Robiłam je dla siebie z mniejszej porcji. Podaję proporcje dla 4 osób. [B]Składniki [/B]1 kg ugotowanych ziemniaków 40 dkg możliwie suchego twarogu mąka pszenna (ile zabierze ciasto) 3 jajka tłuszcz do smażenia (ja brałam pół na pół olej z masłem) Ziemniaki przepuszczamy przez praskę albo przez maszynkę do mielenia mięsa. Twaróg przecieramy przez sitko. Z ziemniaków, twarogu, jajek i stopniowo dodawanej mąki zagniatamy gładkie, zwarte ciasto (byle nie za twarde). Z ciasta formujemy na palec grube i długie wałeczki i natychmiast je smażymy w gorącym tłuszczu na rumiany kolor. Możemy je podawać jako podstawowe danie obiadowe z [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=27044"]surówką z kiszonej kapusty[/URL] lub z marchwi, jabłka i odrobiny tartego chrzanu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Smażone kopytka ziemniaczano-serowe
Top
Bottom