Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Smazone lody meksykanskie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bajaderka" data-source="post: 65096" data-attributes="member: 30"><p><strong>Smazone lody meksykanskie</strong></p><p></p><p>Zimne lody otoczone goraca, chrupiaca skorupka. Bardzo prosty deser lecz wymagajacy troche czasu</p><p></p><p>4 duze galki lodow waniliowych</p><p>1 szklanka pokruszonych cornflakes</p><p>1 szklanka kokosu lub mieszanki kokosu z posiekanymi orzechami i pokruszonymi herbatnikami</p><p>2 jajka</p><p>2 lyzki cukru</p><p></p><p>olej do glebokiego smazenia</p><p>sos czekoladowy (niekoniecznie)</p><p>bita smietana (niekoniecznie)</p><p></p><p>Galki lodow uformowac w miare rowne kule i ulozyc na malej blaszce wylozonej papierem woskowym lub folia. Wlozyc do zamrazalnika na co najmniej 2 godziny. W plaskiej misce wymieszac cornflakes z kokosem i dokladnie oblepic ta mieszanka kulki lodow. Zamrozic przez 30 minut. Jajka rozbeltac i lekko ubic z cukrem. Zamoczyc lody w jajku i potem jeszcze raz w suchej mieszance, tak, aby kulki lodow byly bardzo dokladnie oblepione okruszkami. Zamrozic przez godzine. Rozgrzac olej do temperatury 200 st.C w malym, glebokim rondelku i smazyc galki lodow po jednej, przez okolo 1 minute, az skorupka bedzie rumiana i goraca. Podawac natychmiast, polane sosem czekoladowym i udekorowane bita smietana.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bajaderka, post: 65096, member: 30"] [B]Smazone lody meksykanskie[/B] Zimne lody otoczone goraca, chrupiaca skorupka. Bardzo prosty deser lecz wymagajacy troche czasu 4 duze galki lodow waniliowych 1 szklanka pokruszonych cornflakes 1 szklanka kokosu lub mieszanki kokosu z posiekanymi orzechami i pokruszonymi herbatnikami 2 jajka 2 lyzki cukru olej do glebokiego smazenia sos czekoladowy (niekoniecznie) bita smietana (niekoniecznie) Galki lodow uformowac w miare rowne kule i ulozyc na malej blaszce wylozonej papierem woskowym lub folia. Wlozyc do zamrazalnika na co najmniej 2 godziny. W plaskiej misce wymieszac cornflakes z kokosem i dokladnie oblepic ta mieszanka kulki lodow. Zamrozic przez 30 minut. Jajka rozbeltac i lekko ubic z cukrem. Zamoczyc lody w jajku i potem jeszcze raz w suchej mieszance, tak, aby kulki lodow byly bardzo dokladnie oblepione okruszkami. Zamrozic przez godzine. Rozgrzac olej do temperatury 200 st.C w malym, glebokim rondelku i smazyc galki lodow po jednej, przez okolo 1 minute, az skorupka bedzie rumiana i goraca. Podawac natychmiast, polane sosem czekoladowym i udekorowane bita smietana. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Smazone lody meksykanskie
Top
Bottom