Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Smażone sandwiche
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 1021313" data-attributes="member: 2755"><p>4 kromki chleba tostowego</p><p>4 cienkie plastry boczku</p><p>1 podłużny pomidor (może być zwykły)</p><p>tarty żółty ser</p><p>majonez</p><p>pieprz</p><p></p><p>Boczek obsmażamy na rumiano z obu stron, po czym wykładamy go na ręcznik papierowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki. Z każdej ćwiartki odkrawamy część z pestkami (zostają nam takie fileciki z miąższu pomidora). Dwie kromki chleba posypujemy tartym serem, następnie wykładamy na każdej po 2 kawałki pomidora, posypujemy odrobiną pieprzu. Na to wykładamy po dwa plastry boczku na kromkę, posypujemy ponownie serem i nakładamy pozostałe dwie kromki chleba. Wierzchnią kromkę chleba smarujemy majonezem. Rozgrzewamy odrobinę masła na patelni i wykładamy na nią sandwiche stroną z majonezem na patelnię. Na sandwichach kładziemy talerzyk i smażymy aż zrumienią się przyciskając talerzykiem pieczywo do patelni. Gdy jedna część jest zrumieniona, zdejmujemy talerzyk i drugą stronę smarujemy majonezem, po czym przekładamy na drugą stronę, by część z majonezem była na dole. Ponownie smażymy na małym ogniu do zrumienienia. Usmażone sandwiche przekrawamy na pół uzyskując trójkąty.</p><p></p><p></p><p>Jest to trochę zmieniony przepis z Kulinarnego Atlasu Świata dodawanego jakiś czas temu do GW.</p><p></p><p>[ATTACH=full]56211[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 1021313, member: 2755"] 4 kromki chleba tostowego 4 cienkie plastry boczku 1 podłużny pomidor (może być zwykły) tarty żółty ser majonez pieprz Boczek obsmażamy na rumiano z obu stron, po czym wykładamy go na ręcznik papierowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki. Z każdej ćwiartki odkrawamy część z pestkami (zostają nam takie fileciki z miąższu pomidora). Dwie kromki chleba posypujemy tartym serem, następnie wykładamy na każdej po 2 kawałki pomidora, posypujemy odrobiną pieprzu. Na to wykładamy po dwa plastry boczku na kromkę, posypujemy ponownie serem i nakładamy pozostałe dwie kromki chleba. Wierzchnią kromkę chleba smarujemy majonezem. Rozgrzewamy odrobinę masła na patelni i wykładamy na nią sandwiche stroną z majonezem na patelnię. Na sandwichach kładziemy talerzyk i smażymy aż zrumienią się przyciskając talerzykiem pieczywo do patelni. Gdy jedna część jest zrumieniona, zdejmujemy talerzyk i drugą stronę smarujemy majonezem, po czym przekładamy na drugą stronę, by część z majonezem była na dole. Ponownie smażymy na małym ogniu do zrumienienia. Usmażone sandwiche przekrawamy na pół uzyskując trójkąty. Jest to trochę zmieniony przepis z Kulinarnego Atlasu Świata dodawanego jakiś czas temu do GW. [ATTACH=full]56211[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Smażone sandwiche
Top
Bottom