Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Smażony łosoś*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 77031" data-attributes="member: 298"><p><span style="color: green"><span style='font-size:25pt;line-height:100%'><strong>SMAŻONY ŁOSOŚ </strong></span></span></p><p></p><p><span style="color: darkred"><strong>Składniki na 4 porcje</strong></span></p><p></p><p>&#8226; 1 kg fileta świeżego łososia (bez skóry i najlepiej bałtyckiego) </p><p>&#8226; oliwa z pestek winogron do smażenia </p><p> </p><p>&#8226; <u><strong>Przyprawy: </strong></u></p><p> </p><p>&#8226; sól </p><p>&#8226; pieprz czarny mielony </p><p>&#8226; chili </p><p>&#8226; przyprawa do ryb Kamis </p><p>&#8226; papryka słodka mielona </p><p>&#8226; pieprz biały mielony </p><p>&#8226; oregano </p><p></p><p><u><strong>Etapy przygotowania</strong></u></p><p></p><p>1. Filet z łososia kroimy w cienkie plastry. Nacieramy go bardzo mocno solą i przyprawami - odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Następnie płuczemy go w zimnej wodzie. Wyjmujemy na papierowy ręcznik i osuszamy. </p><p>2. Smażymy go na złoty kolor. Podajemy gorący do młodych ziemniaczków z koperkiem oraz wszelakich dipów. Jest pyszny i prosty do zrobienia także... </p><p></p><p><span style="color: green"><strong>POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO!!! </strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 77031, member: 298"] [COLOR=green]<span style='font-size:25pt;line-height:100%'>[B]SMAŻONY ŁOSOŚ [/B][/COLOR]</span> [COLOR=darkred][B]Składniki na 4 porcje[/B][/COLOR] • 1 kg fileta świeżego łososia (bez skóry i najlepiej bałtyckiego) • oliwa z pestek winogron do smażenia • [U][B]Przyprawy: [/B][/U] • sól • pieprz czarny mielony • chili • przyprawa do ryb Kamis • papryka słodka mielona • pieprz biały mielony • oregano [U][B]Etapy przygotowania[/B][/U] 1. Filet z łososia kroimy w cienkie plastry. Nacieramy go bardzo mocno solą i przyprawami - odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Następnie płuczemy go w zimnej wodzie. Wyjmujemy na papierowy ręcznik i osuszamy. 2. Smażymy go na złoty kolor. Podajemy gorący do młodych ziemniaczków z koperkiem oraz wszelakich dipów. Jest pyszny i prosty do zrobienia także... [COLOR=green][B]POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO!!! [/B][/COLOR] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Smażony łosoś*
Top
Bottom