Smażony schabik z parmezanem w środeczku:
6 grubszych plastrów schabu
6 plasterków parmezanu bądź innego żółtego sera byle był z tych twardszych
Przyprawy:
sól
pieprz czarny mielony
pieprz ziołowy
przyprawa Kamis do grilla lub mieszanka ziołowa
oliwa do smażenia
mąka do obtaczania
Schab rozbijamy dość cienko.
Przyprawiamy.
Kładziemy na połówce schabu ser żółty i składamy schab na pół mocno go dociskając. Nie bójmy się tego, że po bokach wystaje ser... potem po usmażeniu kapitalnie to wygląda
Posypujemy z wierzchu przyprawą Kamis.
Obtaczamy w mące.
Smażymy na wolnym ogniu z obydwu stron na złotawy kolor.
Podajemy gorące do ziemniaczków i surówek
m:
6 grubszych plastrów schabu
6 plasterków parmezanu bądź innego żółtego sera byle był z tych twardszych
Przyprawy:
sól
pieprz czarny mielony
pieprz ziołowy
przyprawa Kamis do grilla lub mieszanka ziołowa
oliwa do smażenia
mąka do obtaczania
Schab rozbijamy dość cienko.
Przyprawiamy.
Kładziemy na połówce schabu ser żółty i składamy schab na pół mocno go dociskając. Nie bójmy się tego, że po bokach wystaje ser... potem po usmażeniu kapitalnie to wygląda
Posypujemy z wierzchu przyprawą Kamis.
Obtaczamy w mące.
Smażymy na wolnym ogniu z obydwu stron na złotawy kolor.
Podajemy gorące do ziemniaczków i surówek