Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Smażony seler z ryżem i bekonem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1637943" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Smażony seler z ryżem i bekonem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]97403[/ATTACH]</p><p></p><p>300 g selera naciowego</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>2 szczypiorki</p><p>200 g bekonu</p><p>125 g ryżu</p><p>Po łyżce sosu sojowego i teriyaki</p><p>Łyżeczka cukru</p><p>Sól i pieprz</p><p>1.Seler przekrawamy wzdłuż i następnie kroimy w paseczki pod skosem.</p><p>2.Czosnek i szczypiorek kroimy.</p><p>3.Bekon kroimy w kostkę.</p><p>4.Pokrojonego selera gotujemy przez minutę w wodzie, a następnie odcedzamy.</p><p>5.Na oleju smażymy szczypiorek i czosnek, dodajemy bekon a po 2 minutach seler. Wszystko doprawiamy przyprawami.</p><p>6.Po 2 minutach dodajemy ugotowany ryż i wszystko jeszcze dusimy na małym ogniu przez 5 minut.</p><p></p><p>PS. Przepis pochodzi z 300 g selera naciowego</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>2 szczypiorki</p><p>200 g bekonu</p><p>125 g ryżu</p><p>Po łyżce sosu sojowego i teriyaki</p><p>Łyżeczka cukru</p><p>Sól i pieprz</p><p>1.Seler przekrawamy wzdłuż i następnie kroimy w paseczki pod skosem.</p><p>2.Czosnek i szczypiorek kroimy.</p><p>3.Bekon kroimy w kostkę.</p><p>4.Pokrojonego selera gotujemy przez minutę w wodzie, a następnie odcedzamy.</p><p>5.Na oleju smażymy szczypiorek i czosnek, dodajemy bekon a po 2 minutach seler. Wszystko doprawiamy przyprawami.</p><p>6.Po 2 minutach dodajemy ugotowany ryż i wszystko jeszcze dusimy na małym ogniu przez 5 minut.</p><p></p><p>PS. Przepis pochodzi z <a href="https://www.youtube.com/watch?v=Pakf4d5qxg4" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=Pakf4d5qxg4</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1637943, member: 140"] [SIZE=14][B]Smażony seler z ryżem i bekonem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]97403[/ATTACH] 300 g selera naciowego 3 ząbki czosnku 2 szczypiorki 200 g bekonu 125 g ryżu Po łyżce sosu sojowego i teriyaki Łyżeczka cukru Sól i pieprz 1.Seler przekrawamy wzdłuż i następnie kroimy w paseczki pod skosem. 2.Czosnek i szczypiorek kroimy. 3.Bekon kroimy w kostkę. 4.Pokrojonego selera gotujemy przez minutę w wodzie, a następnie odcedzamy. 5.Na oleju smażymy szczypiorek i czosnek, dodajemy bekon a po 2 minutach seler. Wszystko doprawiamy przyprawami. 6.Po 2 minutach dodajemy ugotowany ryż i wszystko jeszcze dusimy na małym ogniu przez 5 minut. PS. Przepis pochodzi z 300 g selera naciowego 3 ząbki czosnku 2 szczypiorki 200 g bekonu 125 g ryżu Po łyżce sosu sojowego i teriyaki Łyżeczka cukru Sól i pieprz 1.Seler przekrawamy wzdłuż i następnie kroimy w paseczki pod skosem. 2.Czosnek i szczypiorek kroimy. 3.Bekon kroimy w kostkę. 4.Pokrojonego selera gotujemy przez minutę w wodzie, a następnie odcedzamy. 5.Na oleju smażymy szczypiorek i czosnek, dodajemy bekon a po 2 minutach seler. Wszystko doprawiamy przyprawami. 6.Po 2 minutach dodajemy ugotowany ryż i wszystko jeszcze dusimy na małym ogniu przez 5 minut. PS. Przepis pochodzi z [URL="https://www.youtube.com/watch?v=Pakf4d5qxg4"]https://www.youtube.com/watch?v=Pakf4d5qxg4[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Smażony seler z ryżem i bekonem
Top
Bottom