Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Smietankowo truskawkowa masa do biszkoptów, rolad
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Marcelina" data-source="post: 116924" data-attributes="member: 48"><p>Smietankowo truskawkowa masa do przekładania biszkoptów, rolad a nawet babeczek.</p><p></p><p>pół litra śmietany kremówki 30%</p><p>truskawki mrozone okolo pół kilograma</p><p>dwie galaretki truskawkowe</p><p></p><p>Galaretki rozpuścić 1 szklance gorącej wody, ostudzić, gdy lekko zacznie tężeć wtedy ubić śmietanę kremówkę mikserem. </p><p>Do smietany dodać na wpół rozmrożone truskawki, lekko wymieszać i wlać galaretkę. Przy wlewaniu galaretki masę mieszamy nadal mikserem do połączenia składników.</p><p>Masa dość szybko tężeje, więc najlepiej wcześniej przygotowac ciasto do przekładania - biszkpot przekroić.</p><p>Masa nie jest zbytnio słodka, puszysta,z kawałkami owoców, wystarcza jej na solidne przełożenie dwukrotne dużego biszkoptu .</p><p>Można zmienić smak masy dodając inne owoce mrożone i odpowiednio smakowo galaretkę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Marcelina, post: 116924, member: 48"] Smietankowo truskawkowa masa do przekładania biszkoptów, rolad a nawet babeczek. pół litra śmietany kremówki 30% truskawki mrozone okolo pół kilograma dwie galaretki truskawkowe Galaretki rozpuścić 1 szklance gorącej wody, ostudzić, gdy lekko zacznie tężeć wtedy ubić śmietanę kremówkę mikserem. Do smietany dodać na wpół rozmrożone truskawki, lekko wymieszać i wlać galaretkę. Przy wlewaniu galaretki masę mieszamy nadal mikserem do połączenia składników. Masa dość szybko tężeje, więc najlepiej wcześniej przygotowac ciasto do przekładania - biszkpot przekroić. Masa nie jest zbytnio słodka, puszysta,z kawałkami owoców, wystarcza jej na solidne przełożenie dwukrotne dużego biszkoptu . Można zmienić smak masy dodając inne owoce mrożone i odpowiednio smakowo galaretkę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Smietankowo truskawkowa masa do biszkoptów, rolad
Top
Bottom