Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Śmietankowy ryż ze śliwkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1480085" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]86237[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p><em>dla 2 osób:</em></p><p>200 g ryżu</p><p>2 łyżki cukru</p><p>4 łyżki gęstej kwaśniej śmietany (używam 12%)</p><p></p><p><em>na konfiturę śliwkową:</em></p><p>1/2 kg śliwek</p><p>100 ml wody</p><p>1 łyżka soku z cytryny</p><p>1/2 łyżeczki cynamonu</p><p>1 goździk</p><p>100 g cukru (lub do smaku)</p><p></p><p>Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.</p><p></p><p>W międzyczasie przygotowujemy konfiturę śliwkową: śliwki umyć, pokroić na pół, pestki usunąć. Przełożyć śliwki do rondla, dodać cukier, wodę, sok z cytryny, cynamon i goździk. Gotować na wolnym ogniu ok. 15-20 minut, aż woda odparuje a śliwki zamienią się w gęstą konfiturę.</p><p></p><p>Ugotowany, gorący ryż mieszamy z cukrem i śmietaną. Podajemy ze śliwkami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1480085, member: 2721"] [ATTACH=full]86237[/ATTACH] [I]dla 2 osób:[/I] 200 g ryżu 2 łyżki cukru 4 łyżki gęstej kwaśniej śmietany (używam 12%) [I]na konfiturę śliwkową:[/I] 1/2 kg śliwek 100 ml wody 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cynamonu 1 goździk 100 g cukru (lub do smaku) Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W międzyczasie przygotowujemy konfiturę śliwkową: śliwki umyć, pokroić na pół, pestki usunąć. Przełożyć śliwki do rondla, dodać cukier, wodę, sok z cytryny, cynamon i goździk. Gotować na wolnym ogniu ok. 15-20 minut, aż woda odparuje a śliwki zamienią się w gęstą konfiturę. Ugotowany, gorący ryż mieszamy z cukrem i śmietaną. Podajemy ze śliwkami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Śmietankowy ryż ze śliwkami
Top
Bottom